Kursbeskrivning
HACCP
Arbetsmetoden HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) beskriver hur man systematiskt kartlägger, bedömer och kontrollerar faror i livsmedelsproduktionen. Metoden tillåter dig dessutom att få kontroll över potentiella faror i produktionen av livsmedel, genom att göra kvalificerade bedömningar och systematiska kartläggningar av processen. Syftet är att livsmedel ska vara säkra för konsumenten.
I vår grundkurs HACCP får du – utifrån en specifik process – en grundlig introduktion till de 12 HACCP-stegen och 7 HACCP-principer samt olika verktyg som du med fördel kan använda för att förbereda ditt företags HACCP-system. Kursen fokuserar på implementering och underhåll av HACCP.
Denna utbildning gör det möjligt för ditt team att uppnå livsmedelssäkerhet och hygien och ger ditt team en ökad förståelse för arbetssättet och det bakomliggande regelverket. Inom EU ställs krav på att de företag som hanterar livsmedel ska tillämpa HACCP, med egenkontroll som också skall baseras på god hygienpraxis (GHP).
Kommande kursstarter
Målgrupp
Målgrupp
Utbildningen riktar sig till kvalitetschefer, kvalitetstekniker eller andra intressenter som arbetar inom livsmedelsindustrin.
Förkunskaper
Utbildningen kräver inga förkunskaper
Kursinnehåll
Ur utbildningen
- Utse team
- Upprätta produktbeskrivning och bestäm avsedd användning
- Skapa flödesschema
- Identifiera och bedöma risker
- Avgöra grundförutsättningar
- Bestämma styrbara grundförutsättningar och CCP:er
- Kritiska gränser
- Metoder för övervakning
- Korrigerande och förebyggande åtgärder
- Verifiera och validera HACCP
- Dokumentation
Utbildningsmål
Efter utbildningen kommer du ha kunskap och förståelse om:
- Risker och riskhantering
- Principer och terminologi
- Hur man dokumenterar och implementerar ett risk- och riskhanteringssystem
- Hygienkrav
Intresseanmälan
Recensioner
Snittbetyg: 3
Gör dig redo för framtidens utmaningar
Dagens arbetsplats ser inte ut som den gjorde för 10 år sedan. Tekniker utvecklas nästan dagligen, och den senaste pandemin och övergången till att arbeta hemifrån har bara påskyndat förändringen. Därför är det viktigare än någonsin för företag och dess...
Nyttig genomgång av HACCP, dock störde det en del att kursmaterialet verkade vara snabb- och delvis fel översatt från engelska. Dessutom var framför allt kursens övningar inte a...