Sök utbildning

Vidareutbildning för ingenjörer

Det alla ingenjörer har gemensamt är att det på olika vis arbetar med teknisk utveckling. Som ingenjör tar du exempelvis fram nya produkter, utvecklar befintliga produkter eller försöker effektivisera produktionen.

Vidareutbildning för ingenjörer

Ingenjör är idag inget specifikt yrke, utan ingenjörer finns inom alla branscher. Bara i Sverige finns över 200 ingenjörsutbildning på olika nivåer och med olika inriktningar. Gemensamt för alla ingenjörer är att de genomgått någon form av ingenjörsutbildning och därmed besitter tekniska och naturvetenskapliga kunskaper inom ett visst område. Exempel på inriktningar för ingenjör är civilingejör, elingenjör, maskininjör och VVS-ingenjör.

Förslag på vidareutbildning för dig som ingenjör

Det alla ingenjörer har gemensamt är att det på olika vis arbetar med teknisk utveckling. Som ingenjör tar du exempelvis fram nya produkter, utvecklar befintliga produkter eller försöker effektivisera produktionen. Ingenjörer kan även arbeta med kvalitetssäkring, inköp, logistik  marknadsföring, försäljning och i projekt. Att vässa din kompetens inom något av dessa områden är därför en god idé, oavsett inriktning

Enligt Arbetsförmedlingens yrkeskompass handlar en stor del av arbetet för någon med ingenjörsutbildning om samarbete med kollegor, kunder, entreprenörer, myndigheter och företag. “Med teoretiska kunskaper arbetar ingenjörer med att hitta lösningar för människor men framförallt med människor”, skriver Arbetsförmedlingen. Med det i åtanke kan också en kurs som stärker din förmåga att samarbeta med andra vara relevant för dig som ingenjör.

Att tänka på om du som vill vidareutbilda dig

Ingenjör och sugen på att gå en vidareutbildning? Ett bra första steg är att ta upp frågan med din chef. Kanske kan chefen ge dig tips på utbildningar som passar just din yrkesroll och situationen du befinner dig i idag. Kolla även upp om din arbetsplats har en  policy för kompetensutveckling. Om det finns en policy kan denna innebära att din arbetsgivare finansierar utbildningen. Kanske kan du även få möjlighet att vara ledig från jobbet ett par dagar för att vidareutbilda dig.

För att ta reda på vilken utbildning som skulle passa dig bäst – börja med att försöka kartlägga dina kunskapsluckor. Fundera därefter på inom vilka områden du skulle kunna bli ännu bättre. Känner du dig osäker på vilken utbildning du ska välja kan du även höra dig för med dina kollegor. Kanske har någon av dem nyligen gått en kurs som han eller hon kan rekommendera.

Relaterade yrken

[Facebook:recommend]

« Tillbaka till alla yrken inom bygg och anläggning
« Tillbaka till Karriärguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser