Som spelutvecklare arbetar du med att omsätta en idé till ett färdigt spel. Beroende på din arbetsplats kan arbetsuppgifterna variera. Det är vanligt att spelutvecklare på mindre företag arbetar med allt ifrån design, grafik och programmering medan anställda på större företag kan vara inriktade på ett av dessa tre områden.
Förslag på vidareutbildning för dig som spelutvecklare
Det är viktigt att du som spelutvecklare är duktig på att kommunicera och kan förmedla din vision på ett begripligt sätt. Arbetet genomförs ofta i team, vilket innebär att du som spelutvecklare behöver vara duktig på att samarbeta. Om du vill ta ett större ansvar på din arbetsplats kan du välja att läsa en utbildning inom projektledning eller ledarskap.
Om du som spelutvecklare arbetar med design eller grafik kan det vara en god idé att läsa en utbildning inom exempelvis grafisk design. Tänk på att trender och designprogram förändras vilket kräver att du vidareutbildas kontinuerligt under hela din karriär. För spelutvecklare som vill bli bättre på programmering kan kurser inom systemutveckling eller det programspråk du använder vara gynnsamma.
I slutfasen av ett projekt kan det hända att du som spelutvecklare behöver arbeta helger och kvällar. Under dessa tidsperioder kan arbetet upplevas som särskilt stressigt. Om du som spelutvecklare vill bli bättre på att hantera stressiga perioder på jobbet eller lära dig att planera din arbetsdag på bästa sätt kan kurser inom stresshantering eller, mindfulness eller personlig effektivitet passa dig.
Att tänka på om du vill vidareutbilda dig
Funderar du som spelutvecklare på att vidareutbildas? Ett första steg är att ta upp frågan med din chef och ta reda på om det finns en policy för kompetensutveckling på din arbetsplats. Om det finns en policy för kompetensutveckling på din arbetsplats kan denna innebära att du får utbildningen finansierad av din arbetsgivare eller att du får möjlighet att vara ledig från jobbet ett par dagar för att utbilda dig.
Om du är osäker på vilken utbildning du ska välja kan du börja med att försöka kartlägga dina egna kunskapsluckor och fundera över om det finns något område i ditt arbete du skulle kunna bli ännu bättre på. Om du är osäker på vilken utbildning du ska välja kan du höra med dina kollegor, kanske har de tips på utbildningar de tror skulle kunna passa dig.
Relaterade yrken
[Facebook:recommend]
« Tillbaka till alla yrken inom data och IT
« Tillbaka till Karriärguidens startsida
« Alla yrken A–Ö