Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning!

Sök utbildning 👉

Topp 10 inom avancerad IT

I den här topplistan hittar du de tio mest populära utbildningarna för dig som vill ta nästa steg inom avancerad IT.

Arbetar du inom programmering, databashantering eller IT-projektledning? Hos oss på utbildning.se kan du hitta en mängd olika kurser för att utveckla dina färdigheter, oavsett om du vill förbättra din befintliga kompetens eller lära dig något helt nytt.

I den här topplistan hittar du utbildningar för både erfarna IT-specialister som vill ta nästa steg i karriären och för nybörjare som vill ta första steget in i branschen. I listan får du en tydlig översikt över kursinnehåll, plats, längd, pris och snittbetyg från tidigare deltagare. Om du är, eller vill bli, ett IT-proffs, är detta listan för dig.

1

Certifierad programmerare – Grundläggande programmering

Distansakademin i Sverige

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 80 timmar

💰   Kostnad: 9 596 SEK 

💬   Snittbetyg: 4,8 (baseras på 21 recensioner)

Lär dig grundläggande programmering

Vill du lära dig grunderna för att i framtiden kunna utveckla till exempel spel, webbsidor eller appar? Då är detta den perfekta kursen för dig. Under kursen får du lära dig C#, HTML-kodning, CSS och JavaScript som alla används för programmering.

Kursen passar dig som vill kunna lägga upp din studietid själv samtidigt som du lär dig det som behövs för att på en grundläggande nivå kunna bygga webbapplikationer.

Läs mer


2

Paket: Bli certifierad programmerare – Från nybörjare till ”fullstack-utvecklare”

Distansakademin i Sverige

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 240 timmar

💰   Kostnad: 15 996 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 1 recension)

Bli en fullstack-utvecklare redo för arbetsmarknaden

Den här kursen ger dig en solid grund för en karriär inom IT, vare sig du vill bli spelutvecklare, webbutvecklare eller fullstack-utvecklare. Under kursen får du lära dig det du behöver kunna för att bli en mångsidig programmerare som kan skapa både synliga delar av en webbsida och hantera det som sker i bakgrunden.

Utbildningen sker på distans och allt du behöver är en dator och internetuppkoppling.

Läs mer


3

Diploma in Full Stack Software Development

Digitala lyftet i Sverige AB

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 20 veckor

💰   Kostnad: 70 600 SEK

💬   Snittbetyg: 4,8 (baseras på 399 recensioner)

Lär dig programmera på 20 veckor

Denna kurs är perfekt för dig som vill arbeta med att skapa och utveckla digitala lösningar. Under kursen får du kunskaper inom både backend och frontend. Du kommer också få lära dig Python som är ett ledande programmeringsspråk för AI.

Efter kursen kan du arbeta som till exempel fullstackutvecklare, frontendutvecklare eller webbutvecklare. Under och efter kursen får du som student också hjälp med karriär- och jobbmatchning.

Läs mer


4
Grundläggande programmering – Python 1

Distansakademin i Sverige

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 40 timmar

💰   Kostnad: 7 036 SEK

💬   Snittbetyg: -

Lär dig ett av världens mest använda programmeringsspråk

Denna kurs, baserad på programmering 1 i gymnasiet/komvux, lär dig grunderna i det mångsidiga programmeringsspråket Python. Python används inom olika områden som webbutveckling, datavetenskap och maskininlärning, vilket gör det till ett bra programmeringsspråk att lära sig.

Under den här kursen får du de verktyg som behövs för att bygga en grundläggande förståelse för Python. Du får lära dig allt från att skriva och köra kod till att använda klasser, objekt och klassmetoder.

Läs mer


5

Artificial Intelligence Engineer (AI) – Masterprogram

Adding Value Consulting AB

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: Egen takt

💰   Kostnad: 14 500 SEK

💬   Snittbetyg: 4,9 (baseras på 8 recensioner)

Din väg till framtidens teknologier

Den här utbildningen riktar sig till dig som fördjupa din professionella resa och som vill få eftertraktad expertis inom områden som Machine Learning, Deep Learning, NLP, datorvision och generativ AI. Programmet erbjuder 25 branschrelevanta projekt, praktiska labb samt live-sessioner om de senaste AI-trenderna.

Efter avslutad utbildning får du certifikat som AI Engineer och IBM-certifikat för specifika kurser. Detta omfattande program förbereder dig för en karriär inom AI och dataanalys.

Läs mer


6

AI for Executives

Uppsala universitet – uppdragsutbildning

📍    Plats: Uppsala

⏱️   Längd: 6 dagar

💰   Kostnad: 67 500 SEK

💬   Snittbetyg: -

Lyft din ledarkompetens med AI

AI for Executives är ett sexdagarsprogram för ledare, utvecklat av tre av Sveriges största universitet i samarbete med AI Sweden. Programmet passar dig som vill få en omfattande översikt över strategiska beslut vid implementering av AI-projekt.

Programmet förbättrar din förståelse av AI, kommunikation och globala tillämpningar. Du bedömer din organisations AI-beredskap och får feedback på förändringsplaner. Kursen avslutas med ett intyg från partneruniversiteten och tillgång till AI Swedens resurser.

Läs mer


7

Spelutveckling i Unity

Distansakademin i Sverige

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 60 timmar

💰   Kostnad: 7 036 SEK

💬   Snittbetyg: 4,0 (baserat på 1 recension)

Lär dig skapa ett eget spel

Under denna kurs får du lära dig att bygga spel med Unity, en av världens mest använda spelmotorer, känd för spel som Among Us och Pokemon Go. Kursen täcker allt från att installera Unity till att skapa egna spel. Du kommer också få lära dig att skapa fiender, hantera kollisioner, spara spelarhälsa och skapa användargränssnitt.

Kursen passar dig som är nybörjare men som har grundläggande datorvana. Du bestämmer själv din studietakt och hur du vill lägga upp dina studier.

Läs mer


8

Databaser & SQL – Grundkurs

Rubid Datautbildningar

📍    Plats: Stockholm, Distans

⏱️   Längd: 2 dagar 

💰   Kostnad: 8 960 SEK

💬   Snittbetyg: 4,9 (baseras på 127 recensioner)

Lär dig grundläggande databashantering

Denna kurs passar dig som vill fördjupa dina kunskaper om databaser och databasmodeller. Om du jobbar med stora mängder data och vill bättre förstå hanteringen, eller om du vill utveckla dina färdigheter för att avancera i din karriär, är detta en bra utbildning för dig.

Under kursen får du lära dig hur en relationsdatabas är strukturerad, hur man designar en enklare databasmodell och hur man hämtar data från en eller flera tabeller samtidigt. Kursen erbjuds både i Stockholm och på distans, med möjlighet till företagsanpassad utbildning.

Läs mer


9

Cyber Security Expert – Masterprogram

Adding Value Consulting AB

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: Egen takt

💰   Kostnad: 29 500 SEK

💬   Snittbetyg: 4,8 (baseras på 6 recensioner)

Bli en certifierad cybersäkerhetsexpert

Det här mastersprogrammet i cybersäkerhet ger dig de nödvändiga färdigheterna för att bli en expert inom områden. Under utbildningen kommer du att få lära dig att skydda infrastrukturer, säkra data, genomföra riskanalyser, skapa molnbaserad säkerhet och uppnå efterlevnad.

Efter avslutad utbildning får du ett mastercertifikat och har kompetenser för att ta branschledande certifieringar som CompTIA Security+, CEH, CISM, CISSP och CCSP.

Läs mer


10

Certifierad programmerare – Programmering fördjupning

Distansakademin i Sverige

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 80 timmar

💰   Kostnad: 7 996 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 1 recension)

Ta dina kunskaper i programmering till nästa nivå

Den här kursen är utformad för dig som redan har grundläggande kunskaper i programmering och som vill ta dina färdigheter till nästa nivå. Under kursen kommer du att fördjupa dig i programmeringsspråken C# och JavaScript samt lära dig databasutveckling och webbutveckling med HTML, CSS, JavaScript, Vue.JS och Express.JS.

Kursen avslutas med ett gemensamt projekt och en certifiering, som gör att du efter avslutad utbildning kan söka programmeringsjobb. Kursen ges på distans och upplägget på kursen gör att du kan läsa den i din egen takt, så att du kan kombinera den med jobb eller andra studier.

Läs mer


Letar du efter andra utbildningar inom avancerad IT?

Du kan söka fritt och hitta över 1804 utbildningar inom avancerad IT på utbildning.se. Filtrera utbildningar utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök utbildningar

Listan innehåller publicerade utbildningar på utbildning.se inom kategorin avancerad IT och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2023-06-01 till 2024-05-31. Observera att utbildningsinformationen kan ändras hos respektive arrangör över tid.

Wilma Abrahamsson Hjärne

Wilma Abrahamsson Hjärne

Digital Content Specialist (Visa mer)
Wilma arbetar som Digital Content Specialist på utbildning.se. Hennes mål är att skapa bra innehåll för hjälpa fler människor att hitta rätt kompetensutveckling. Med sitt skånska ursprung har hon bland annat studerat socialt arbete vid Lunds Universitet för att några år senare examineras som Webbkommunikatör vid Medieinstitutet i Stockholm. Utöver att skriva artiklar gillar Wilma att arbeta med kreativa uppgifter och sociala medier. Hon drömmer om att kompetensutveckla sig inom grafisk design. Du hittar henne ofta som skribent på artiklar som handlar om personlig utveckling och självledarskap. (Mindre)

Om

Wilma arbetar som Digital Content Specialist på utbildning.se. Hennes mål är att skapa bra innehåll för hjälpa fler människor att hitta rätt kompetensutveckling. Med sitt skånska ursprung har hon bland annat studerat socialt arbete vid Lunds Universitet för att några år senare examineras som Webbkommunikatör vid Medieinstitutet i Stockholm. Utöver att skriva artiklar gillar Wilma att arbeta med kreativa uppgifter och sociala medier. Hon drömmer om att kompetensutveckla sig inom grafisk design. Du hittar henne ofta som skribent på artiklar som handlar om personlig utveckling och självledarskap.

Annonser

Du kanske också är intresserad av: