BAM - Bättre arbetsmiljö för byggsektorn
-
Ackrediterad utbildning enligt ID06
-
Flera orter (4)
-
Öppen utbildning, Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning
-
Från 9 900 SEK
-
Flera starter (2)
BAM står för Bättre Arbetsmiljö, och tanken med utbildningen är att du ska få grundläggande kunskaper om arbetsmiljö. Du lär dig hur ett gott arbetsmiljöarbete ska bedrivas, vilket kan vara bra att känna till för så väl anställda som arbetsgivare. En En kurs i BAM täcker in viktiga kunskaper om hur arbetssituationen på en arbetsplats får se ut, enligt regler som finns till av säkerhetsskäl och för att skydda de anställda från oanständiga förhållanden.
De som speciellt kan gynnas av att gå en kurs i BAM är, förutom de som arbetar som skydds- och arbetsmiljöombud, även chefer eller arbetsledare och HR-personal.
Arbetsmiljöpolicy
En BAM-utbildning ger dig kunskaper om lagar och regler, och ger dig förståelse för hur arbetsgivare, skyddsombud och övriga anställda bör samverka för att arbetsmiljöfrågor ska fungera. Arbetsmiljöverket råder alla skyddsombud att gå en BAM-utbildning för att etablera en arbetsmiljöpolicy som ska minska risken för olyckor och därmed höga böter eller sanktionsavgifter.
Arbetsmiljö hänger ihop med utveckling
Med en BAM-kurs i bagaget kommer du att arbeta mer förebyggande och du kommer kunna se samband mellan en bra arbetsmiljö och er verksamhets utveckling. Det finns många BAM-utbildningar att välja mellan. Majoriteten varar från en till tre dagar, men det finns också utbildningar som har andra upplägg.
Innehållet i BAM-utbildningar
Innehållet i kurserna varierar lite beroende på utbildningsarrangör och valt fokus, men nedan följer några av de matnyttigaste punkterna som förekommer i de flesta utbildningsalternativen.
- Grundläggande kunskaper om lagar, regelverk, avtal och föreskrifter kring förhållanden som påverkar arbetsmiljön.
- Sanktionsavgifter, företagsbot och andra kostnader som kan förekomma.
- Rollen som skyddsombud – vad innebär den för ditt företag?
- Rehabilitering.
- Handlingsplan och förebyggande arbetsmiljöarbete.
- Hur man upprätthåller en ordentlig riskbedömning.