Krishantering och kriskommunikation – att hantera kriser och mediala granskningar
-
Flera orter (2)
-
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
-
Från 10 900 SEK
-
Flera starter (2)
Mer om Risk- och krishanteringsutbildning
Riskfaktorer och krissituationer som kan påverka företag är både många, varierande och oväntade. Potentiella hot mot ett företag kan inkludera finansiella kollapser, naturkatastrofer eller terroristattacker.
Förberedelser för den typen av händelser är helt avgörande för chefer- som måste agera snabbt och effektivt, men viktigast av allt, följa en tydlig uppsättning riktlinjer som är beprövat effektiva. Yrkesinriktade kurser inom kris- och riskhantering är främst inriktade på verktygen som används för att förebygga, identifiera och värdera risker och se till att rimligt stora investeringar görs för att minska sannolikheten för olyckliga händelser. Principerna för denna process är kodade i ISO 31000-standarder, som utgör den allmänna ram inom vilken riskhantering bör utvecklas. De konsekvenser som risker kan medföra, som i vissa fall är mycket allvarliga, har också lett till att organisationer fokuserar mer på beredskapsplanering. Då utgår man från i förväg definierade tillvägagångssätt beroende på vilka konsekvenser som krisen har lett till.
Utforma en säker strategi med kurser inom riskhantering och krisberedskap
Krishantering går hand i hand med riskhantering, men fokuserar mer på hur man bäst handskas med en krissituation efter att den inträffat. Beredskapsplaner är ett viktigt inslag i såväl krishantering som riskhantering, i och med att de föreskriver hur de olika affärsområdena bör fungera i utmanande situationer. Målet med en krishanteringsutbildning är att få förståelse för hur ett företag kan garantera en hög grad av kontinuitet i verksamheten när det kommer till planeringen.
Riskhantering och krisberedskap är därmed två mycket viktiga frågor för ledningen som kräver mycket kompetent och utbildad personal.
Olika typer av krishanteringsutbildningar
Utbildningar inom risk- och krishantering i Sverige erbjuds i flera typer av format, exempelvis:
- Öppna utbildningar där deltagarna kan anmäla sig till en utbildning med fastställt datum och angiven ort.
- Företagsanpassad utbildning som anpassas helt efter kursdeltagarnas behov. En företagsanpassad utbildning kan vara bra om ni är flera från samma organisation som behöver gå en kur.
- Distansutbildning
Gemensamt är att de olika utbildningarna har som syfte att hålla kursdeltagarna så uppdaterade och informerade som möjligt när det kommer till att planera för ett hållbart och långsiktigt välmående för företaget.