Filtrera efter
Utbildningsform
UGL
Plats
Visa alla filter
Visar 1-2 av 2 träffar
Annonser

Ämnen inom UGL

Reportage inom UGL

Mer om UGL-utbildningar

UGL utvecklades av den amerikanska försvarsmakten under 1970-talet. Det tog inte lång tid innan det svenska försvaret började utbilda sin personal i UGL, både grupper och ledare. Under det sena 1980-talet var UGL enormt populärt bland svenska företag och ses idag som den främsta och mest använda ledarskapsutbildningen i Sverige. Idag har mer än 20 000 personer gått en UGL-utbildning.

En UGL-utbildning riktar sig främst till dig som är chef och som arbetar inom näringslivet samt den offentliga sektorn. UGL går efter en konstruerad och utformad metod. Strukturen leder deltagarna mot de pedagogiska samt gruppsykologiska målen. UGL bygger på IMGD som är framtagen av Susan Wheelans. Teorin bygger på att ge kursdeltagarna en chans att följa individens, gruppens samt ledarnas utveckling. En UGL-utbildning blandar övningar, träningspass och utvärderingar med fakta och teoretiska pass som handlar om ledarskap och grupputveckling. Styrkan i en UGL-utbildning är dess finkänslighet som gör den anpassningsbar till just din organisation.

Vad innebär en UGL-utbildning?

När du går en UGL-kurs kommer du på ett direkt sätt uppleva och förstå vad du som ledare och medarbetare kan göra för din grupp ska kunna lösa sina uppgifter och utvecklas positivt. En UGL-kurs handlar även om att se den problematik som kan finnas i ett ledarskap men även vilka möjligheter den har i relation till gruppens mognadsutveckling.

Under din UGL-utbildning kommer du att konfronteras av flertal uppgifter som du ska lösa. Det kommer leda till flera upplevelser vilket kommer generera processer som gruppen sedan undersöker gemensamt. Reflektionen och samtal mångfaldigar effekten av lärandet och utvecklingen hos både dig som person men även för hela gruppen! En UGL-utbildning genomförs med utgångspunkt att det är du som enskild person som är ansvarig för att lärandet kommer till stånd. Utbildarens roll är således att se till att förutsättningarna finns där men det är du som deltagare som ser till att lärandet sker.

Vad får du med dig efter en UGL-utbildning?

Innehållet kan variera en aning beroende på utbildningens längd och fokus, men nedan följer några av de mest förekommande kunskaperna.

  • Du får en större självinsikt och förmågan att leda med pondus
  • Du lär dig se olika faser när det kommer till en grupps utveckling
  • Du lär dig ge och ta emot feedback
  • Du lär dig kommunicera direkt och tydligt
  • Du får kunskap och verktyg i att utöva ett situationsanpassat ledarskap
  • Du lär dig upptäcka och hantera konflikter innan de bryter ut

UGL - utbildningen ligger i linje med följande värderingar:

  • människan är organisationens viktigaste tillgång,
  • kontakterna och samarbetet mellan människor i organisationen skall präglas av öppenhet, förtroende, omtanke och gemenskap,
  • attityder och beteenden som kan uppfattas som tecken på bristande respekt för andras människovärde får inte godtas,
  • gruppens sammanhållning och dess samlade resurser av alla slag är avgörande för om och hur uppgifterna kommer att lösas,
  • kunskap om och förståelse för samspelet mellan människor är därför en förutsättning för ett gott ledarskap,
  • ledarskap är chefens förmåga att skapa de betingelser, som gör att medarbetarnas personlighet, kunskaper, intressen, initiativkraft och vilja till samarbete tillvaratas för att förelagda uppgifter ska lösas på bästa sätt. Till detta kan läggas en outtalad men tydlig värdering som innebär att varje människa i sig är unik och utvecklingsbar. 

Kursintyg

De flesta av UGL-utbildningarna erbjuder ett kursintyg efter avslutad utbildning. Vanligen i form av ett diplom.

Boka en UGL-utbildning

Här på utbildning.se kan du söka och jämföra utbildningar från de flesta utbildningsföretag som erbjuder utbildningar inom UGL och ledarskap. Du kan smidigt välja mellan att boka utbildningen direkt och betala den själv eller låta ditt företag hantera fakturan, eller beställa mer information och fundera hemma i lugn och ro.

Källa: Försvarshögskolan