Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning!

Sök utbildning 👉

Hållbarhetsrapportering – Introduktion till CSRD för industriföretag

AKDMI, Distans
Längd
4 timmar
Pris
3 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
19 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
4 timmar
Pris
3 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
19 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 3 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Direktivet CSRD rullas just nu ut i Europa och sätter en helt nya krav på företags hållbarhetsarbete och hållbarhetsrapportering.

Hur påverkas ditt företag? Omfattas ni av rapporteringskravet? Eller är ni indirekt berörda i och med att era kunder ska hållbarhetsrapportera enligt CSRD?

Den här kursen är för dig som börjar inse att det där EU-direktivet kanske ändå kommer att påverka även din organisation på ett eller annat sätt. Kanske är ni osäkra på om ni själva behöver rapportera eller hur ni kan komma att påverkas genom de ringar på vattnet som direktivet ger.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

19 september, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

24 september, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Målgrupp

Denna utbildning vänder sig till dig som behöver förstå grunderna i CSRD-direktivet och hur ditt företag påverkas (direkt eller indirekt). Utbildningen passar dig som hållbarhetsansvarig, VD, ledningsgrupp, inköpsansvarig.

Kursens innehåll lämpar sig extra bra för industriföretag, som ofta står inför liknande utmaningar gällande leverantörskedjor och materialval.

Kursinnehåll

Under kursen får du en grundläggande kunskap om hållbarhetsrapportering enligt CSRD-direktivet. Du får en förståelse för innehåll, tillvägagångssätt, terminologi och planering.

  • CSRD – Bakgrund och syfte
  • Vem omfattas och när?
  • EU Green Deal
  • ESRS ämnesstandarder
  • Dubbel väsentlighetsanalys
  • Värdekedja och intressenter
  • Hur du förbereder dig.

Video

Upplägg

KL 8-12 inkl pauser

Kursledare

Klara Westling arbetar som konsult och utbildare inom KMA och hållbarhet, med inriktning mot industriföretag. Hennes roll på MIKA Gruppen innebär att hon arbetar med allt från kemikalieinventering och skyddsronder till utbildningsinsatser för ledningsgrupper.

Klara har ett brinnande intresse för hållbarhetsfrågor och gillar utmaningen att arbeta med hållbarhetsfrågan inom just tillverkande industrier, här finns chans att göra skillnad.

Examen, diplom m.m.

Diplom erhålles efter genomförd kurs. Inget kunskapsprov görs.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Hållbarhetsrapportering – Introduktion till CSRD för industriföretag, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

AKDMI - Ett modernt utbildningsföretag

Akdmi är ett modernt utbildningsföretag med engagerande utbildningsledare som ger dig en pedagogisk utbildningsupplevelse av högsta kvalitet. Våra erfarna och utvalda utbildare har en gedigen och praktisk expertis som utbildar på ett pragmatiskt och med ett verksamhetsförankrat fokus....

Läs mer om AKDMI och visa alla utbildningar.

Highlights