Sök utbildning

Händelseutredning

Bilfinger SE, Rikstäckande
Längd
3 dagar
Nästa kurstillfälle
Start anpassas efter förfrågan se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
3 dagar
Nästa kurstillfälle
Start anpassas efter förfrågan se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Händelseutredning

Målet med utbildningen är att ge dig kunskaper och färdigheter för att kunna utföra högkvalitativa händelseutredningar med utgångspunkt i ett MTO-perspektiv och genom detta bidra till lärande och förbättringar.

Under vår tredagarsutbildning i metoden Händelseutredning utifrån ett MTO-perspektiv får du en genomgång av utredningens steg från start till slut. Utbildningen ger ett utförligt ramverk för processen för lärande från händelser.

Du får se hur MTO som systemperspektiv tillämpas i händelseutredningar samt hur det kan bidra i säkerhetsarbetet. Vi presenterar praktiska exempel på hur MTO-perspektiv och -metodik tillämpats på inträffade olyckor, bland annat från utredningar där MTO Säkerhet medverkat.

Utbildningen varvar teori med praktiska övningar samt utvecklande gruppdiskussioner. Deltagarna får öva på att leda intervjuer och även en fallstudie där deltagarna i grupp genomför en utredning av en händelse.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Start anpassas efter förfrågan

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som ska utföra eller leda händelseutredningar.

Kursinnehåll

  • Förståelse inom kunskapsområdet MTO – samspelet Människa-Teknik-Organisation.
  • Förståelse för hur analys av samspelet MTO används för att identifiera bakomliggande faktorer och förhållanden som kan ge upphov till en händelse.
  • Förståelse för hur ett systemsäkerhetsperspektiv appliceras.
  • Kunskap inom metoden Händelseutredning utifrån ett MTO-perspektiv - från förberedelse och datainsamling till att presentera resultat (Fallstudie, grupparbete)
  • Färdigheter för att självständigt kunna genomföra högkvalitativa händelseutredningar med särskilt fokus på lärande och förbättringar.
  • Tillgång till LeaP - Learn and prevent, MTO Säkerhets händelseutredningsverktyg.
  • Möjlighet att dela erfarenheter från olika branscher, roller och verksamheter för att skapa ytterligare ökad kunskap och förståelse för både gemensamma och enskilda utmaningar, möjligheter och mål.

Investering

Pris på offert.

Examen, diplom m.m.

Inför kursstart blir du inbjuden till vår kursportal MTO Academy för ta del av information. Det är även via MTO Academy du hämtar kursmaterial och ditt kursintyg efter genomförd kurs, förutsatt att du varit närvarande minst 2/3 av kurstiden. I kursavgiften ingår dessutom licens 6 månader till MTO Säkerhets händelseutredningsverktyg.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Händelseutredning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Bilfinger SE
Lagergatan 46
93196 Skellefteå

Bilfinger

Vi är en av de ledande leverantörerna av industriella tjänster i Norden. Bilfinger-företagen levererar underhåll, isolering, ställningsbyggnad och ytbehandling, liksom ingenjörs- och projektrelaterade tjänster inom processindustrin i Norden. Företagen har cirka 3 500 anställda fördelade på 70 platser i Norge,...

Läs mer om Bilfinger SE och visa alla utbildningar.

Highlights