Sök utbildning

Utveckla med OpenAI API

Längd
5 veckor
Pris
19 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
3 december, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Längd
5 veckor
Pris
19 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
3 december, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

En femveckorskurs utformad för dig som redan har erfarenhet av programmering i Python och vill fördjupa dina kunskaper inom AI-utveckling med OpenAI API.

Kursen ger dig en grundlig introduktion till hur du kan använda OpenAI:s kraftfulla språkmodeller, såsom ChatGPT, för att skapa avancerade AI-lösningar. Du kommer att lära dig hur du integrerar AI i dina applikationer för att generera text, automatisera arbetsflöden och analysera stora mängder data. Kursen fokuserar också på att hjälpa dig bygga och implementera AI-drivna applikationer som effektiviserar processer och erbjuder intelligenta lösningar för olika branscher.

Med OpenAI API får du en bredare kompetensprofil som gör det möjligt att kombinera AI med befintliga system, vilket är en eftertraktad färdighet inom den snabbt växande AI-industrin. Att kunna integrera Python och OpenAI ger dig en stark fördel på arbetsmarknaden, där behovet av AI-utvecklare fortsätter att öka.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

3 december, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Svenska

7 januari, 2025

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Svenska

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som redan har erfarenhet av programmering i Python och vill fördjupa dina kunskaper inom AI-utveckling med OpenAI API.

Kursinnehåll

Kursen sträcker sig över fem veckor med en veckovis uppdelning av ämnen:

Vecka 1: Python
Kursen inleds med en genomgång av grunderna i Python, inklusive datatyper, variabler, villkorssatser och loopar. Fokus ligger på att ge en solid grund i språket innan vi går vidare till mer avancerade koncept. Vi avslutar veckan med en introduktion till objektorienterad programmering, som är en central del av Python.

Vecka 2: Jobba med data med Python
Vi går igenom hur man hanterar och visualiserar data i Python med hjälp av verktyg som Numpy, Pandas och Matplotlib. Du får öva på att läsa in, bearbeta och presentera data på ett strukturerat sätt, vilket är användbart för datadrivna projekt och analyser.

Vecka 3: Introduktion till maskininlärning
Vi introducerar maskininlärningens grundläggande principer och dess tillämpningar. Du kommer att arbeta med avancerade koncept som neurala nätverk och olika typer av maskininlärningsmodeller (t.ex. klassificering och regression) med hjälp av Keras, ett populärt verktyg för utveckling av AI-modeller.

Vecka 4: Introduktion till OpenAI API
Veckan fokuserar på hur man använder OpenAI:s olika modeller och deras funktioner. Du lär dig kommunicera med språkmodeller via API och får praktisk erfarenhet av textsammanfattning, sentimentanalys och att applicera filter på textinnehåll. Vi introducerar även bildmodellen DALL-E och hur du kan skapa bilder baserat på textprompter.

Vecka 5: Ljudmodeller och avancerad maskininlärning
Under den sista veckan går vi igenom ljudmodellen Whisper och dess tillämpningar, som att transkribera tal till text och översätta icke-engelskt tal till engelska. Vi fördjupar oss även i träning av språkmodeller med Hugging Face och Google Colab, samt experimenterar med datamängden Mostly Basic Python Problems (MBPP) för att utveckla egna språkmodeller.

Fortsatta studier

Erfarenhet av kodning är en förutsättning och förmåga att använda Python en fördel, men inte nödvändig då kursen inleds med en repetition av Python.

Som kursdeltagare behöver du skapa ett utvecklarkonto hos OpenAI, med en buffert på 500 kr. Det krävs för att kunna genomföra övningsuppgifter.

Upplägg

Kursen ges helt online och startar ungefär varannan månad, med uppehåll under juli och augusti. Det digitala formatet ger dig flexibilitet och gör det möjligt att kombinera arbete och studier. Under kursen varvas teoretiska sessioner med praktiska övningar via Microsoft Teams, som används som lärplattform. Upplägget är utformat för att du enkelt ska kunna planera in dina studietimmar under och utanför arbetstid.

Kursen löper över fem veckor och består av cirka 5 timmar interaktiva lektioner per vecka, samt ytterligare 5-8 timmar för övningsuppgifter som du genomför på egen hand. Detta ger dig en gedigen hands-on-erfarenhet och möjligheten att tillämpa dina kunskaper direkt i praktiken.

Tid & plats

Kursstarter:

2024-12-03 – 2025-01-10

2025-01-07 – 2025-02-14

Kursen genomförs online, med både teoretiska sessioner och praktiska övningar för att ge dig hands-on-erfarenhet. Microsoft Teams används som LMS.

Investering

19.500 kr. exkl. moms (24.375 inkl. moms).

För studenter som genomgått utbildningen Diploma in Full Stack Software Development/Diploma in Web Application Development (Code institute) är kursavgiften 16.500 kr. exkl. moms (20.625 inkl. moms).

Det finns möjlighet att dela upp kursavgiften i avbetalningar via vår partner Wasa Kredit.

Examen, diplom m.m.

Du kommer att bedömas utifrån projekten som du ska genomföra under kursen. Efter avslutat kurs med godkända resultat erhålls ett diplom.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Utveckla med OpenAI API, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Digitala lyftet i Sverige AB
Fleminggatan 7
112 26 Stockholm

Digitala lyftet

Digitala lyftet är ett initiativ från Dataföreningen med målet att öka den digitala förmågan hos medarbetare i svenska organisationer samt att förstärka kompetensförsörjningen inom IT-utveckling på den svenska arbetsmarknaden. Det gör vi genom att samla verktyg och metoder som verksamheter...

Läs mer om Digitala lyftet i Sverige AB och visa alla utbildningar.

Highlights