Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning!

Sök utbildning

Fallskyddsutbildning

EHS Experterna AB, i Helsingborg (+1 orter)
Längd
2-4 timmar
Pris
449 - 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
2-4 timmar
Pris
449 - 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Fallskyddsutbildning

Fallskyddsutbildning

I Sverige orsakas ungefär var tredje olycka på byggarbetsplatser av fall, vilket innebär att det är den vanligaste typen av olycka på dessa platser. Fallolyckor är den vanligaste typen av olyckor som orsakar majoriteten av dödsfallen och majoriteten av arbetsplatsolyckorna.

Arbetsplats Lagstiftningen kräver att alla som arbetar i höga miljöer som riskerar att ramla ska ha lärt sig att förebygga fall.

Syftet med denna fallskyddsutbildning är att förse dig med grundläggande kunskaper och principer gällande olika utrustningar som behövs för olika typer av jobb och avsedd för alla som arbetar på över två meters höjd, t.ex. på tak, stöd eller hissar.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

Kontakta oss för mer information

  • Öppen utbildning
  • Helsingborg

Kontakta oss för mer information

  • Onlineutbildning
  • Distans

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till all personal som arbetar på en höjd av två meter eller mer och där det finns en risk för fall, exempelvis takarbetare, byggarbetare och fönsterputsare.

Enligt arbetsmiljölagen är arbetsgivaren skyldig att säkerställa att fallskydd används av personer som arbetar på höjd. Vid bygg- och anläggningsarbete ska fallskydd finnas tillgängligt för personer som arbetar på en höjd av två meter eller mer och där fallrisk föreligger. För andra fall hänvisas till AFS 1981:14, Skydd mot skada genom fall.

Kursinnehåll

  • Vad är fallskydd?
  • Lagar och krav.
    Skydd mot skada genom fall (AFS 1981:14)
    Byggnads- och anläggningsarbete (AFS 1999:3)
    Utförande av personlig skyddsutrustning (AFS 1996:7)
    Användning av personlig skyddsutrustning (AFS 2001:3)
  • Personlig fallskyddsutrustning.
  • Kontroll och materialvård.
  • Risker och olika arbeten.
  • Riskanalys och räddningsplan
  • Teoriprov.

Upplägg

Online

Denna onlineutbildning erbjuder samma kvalitet och interaktivitet som en traditionell lärarledd utbildning. Som deltagare har du fullt ut möjlighet att samarbeta med kursledaren och ställa frågor precis som under en vanlig klassrumsutbildning.

Fysisk

Den fysiska utbildningen ger dig en hands-on upplevelse som inte bara motsvarar, utan ibland överträffar, den traditionella lärarledda undervisningen. Som deltagare har du möjlighet att direkt interagera med kursledaren och dina medstudenter, ställa frågor, och få omedelbar feedback under utbildningens gång.

Kursledare

Amar Zjajo arbetsmiljöingenjör och kursledare, och har haft förmånen att arbeta inom en rad olika branscher med fokus på att förbättra arbetsmiljön och säkerheten på arbetsplatser. Med en stark passion för arbetsmiljöfrågor, riskbedömningar och utbildning, har jag dedikerat min karriär till att hjälpa organisationer skapa tryggare och mer hälsosamma arbetsmiljöer.

Genom att kombinera teoretisk kunskap med praktisk erfarenhet strävar jag efter att erbjuda utbildningar som är både relevanta och anpassade efter deltagarnas specifika behov. Mitt mål är att förse varje deltagare med de verktyg och den kunskap de behöver för att framgångsrikt kunna integrera arbetsmiljöarbete i sin dagliga verksamhet.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning och teoretiskt slutprov utfärdas utbildningsintyg.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Fallskyddsutbildning , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Gör det enkelt att skapa en trygg verksamhet

EHS Experterna assisterar företag och organisationer i att skydda sin verksamhet från bränder och olyckor. Vi arbetar tillsammans med våra kunder för att utveckla lösningar som minskar risken för brand och olycka. Detta uppnås genom rådgivning, det bredaste utbudet av...

Läs mer om EHS Experterna AB och visa alla utbildningar.

Highlights