Kursbeskrivning
Diplomerad Coach
Vill du arbeta som professionell coach eller använda coachning i din yrkesroll? Vår utbildning Diplomerad Coach uppfyller utbildningskraven vid ansökan om internationell certifiering hos ICF.
Coaching används för personlig utveckling och förändringsarbete, individuellt och inom grupper och organisationer. Alla som på något sätt arbetar med människor och vill ha kvalitet i kommunikationen och öka sin förmåga att hantera och skapa förändringar har nytta av coaching, både i arbetslivet och privat.
Coaching är också ett värdefullt verktyg för dagens chefer och ledare i att möta nya utmaningar i ledarskapet, och att kunna stödja medarbetarnas yrkesmässiga och personliga utveckling.
Denna utbildning är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och företaget Novus, som är utbildningsansvariga och har godkännande för utbildningen från ICF, International Coaching Federation. Utbildningen uppfyller utbildningskraven vid ansökan om internationell certifiering hos ICF (ACC-nivå).
Välj om du vill läsa på distans eller på plats.
Just nu 2000 kronor i boka tidigt-rabatt på kursavgiften. Kursens pris är 26 975 kronor istället för ordinarie 28 975 kronor. Gäller till 30 november.
Kursen går nio dagar under drygt tre månader. Hemarbete tillkommer.
Video
Kommande kursstarter
Innehåll
Teoretiska delar återföljs av praktiska övningar och färdighetsträning i coachning.
Grunden
- Coachingens historia, filosof och värdegrund.
- Etiska frågeställningar och ett professionellt förhållningssätt.
- Att skapa en relation med klienten.
- Att skapa, upprätthålla och reparera förtroende.
- Tydlighet och närvaro.
Effektiv kommunikation
- Att lyssna aktivt, skapa motivation och ställa kraftfulla och utvecklande frågor är fundament inom coachning. Frågorna ger klienten nya perspektiv och öppnar för utveckling.
- Att lämna sin trygghetszon.
- Att skapa kommunikation med kvalitet.
Utveckling och förändring
- Att stödja en utvecklingsprocess och hållbar förändring.
Nya perspektiv, nytt lärande och nytt agerande
- Att hålla fokus på det viktiga i coachingprocessen, nämligen att skapa medvetenhet i en direkt kommunikation här och nu och uppmuntra klienten till agerande och eget ansvar.
- Att utforma handlingar, planer och mål – coachens kärnverktyg för att föra utvecklingen framåt.
- Att hantera såväl framgång som motgång i utvecklingsprocessen.
Förkunskaper
Svenska i tal och skrift, motsvarande godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, eller att ha uppnått nivå B2 på Europarådets nivåskala (GERS).
Målgrupp
Utbildningen passar dig som vill arbeta som professionell coach eller använda coachning i din yrkesroll, exempelvis som ledare, chef, personalansvarig, säljare, lärare, psykolog, socionom, alternativterapeut, eller hälso- och sjukvårdspersonal.
Tid & plats
Utbildningen är nio heldagar fördelade på fyra tvådagarsblock och ett endagsblock. Kurstiderna är 09:00-16:45 (sista dagen till 16:00). Totalt ingår 106 studietimmar (a 45 minuter) vilket motsvarar 80 klocktimmar, varav 60 är lärarledd undervisning och 20 obligatorisk extern coachning och inlämningsuppgifter. Utöver detta tillkommer hemarbete att läsa in sig på material med mera.
Kursens mål
Utbildningens mål är att ge dig teoretiska kunskaper och praktisk träning för att arbeta med coachning på ett professionellt och kvalitetssäkert sätt.
Kursledare
Marie-Louice Wallin
Marie-Louice Wallin är ICF Certifierad Coach (PCC). Hon har länge intresserat sig för människor, relationer och hälsa. Hennes egna erfarenheter och upplevelser av livet har varit en drivkraft till att lära sig att förstå och själv kunna påverka sin hälsa, utveckla sig själv och sina relationer.
Susanne Dellhammar
Susanne Dellhammar är ICF Certifierad Coach (PCC). Efter att ha arbetat som språklärare utomlands i många år tog hon 2006 beslutet att utbilda sig till coach. Sedan dess har hon arbetat med olika inriktningar inom coaching som jobb- och karriärcoaching, livscoaching och coaching inom ledarskap för chefer och ledare. Idag riktar hon även in sig på individ och teamcoaching på arbetsplatser som vill skapa en hållbar och god arbetsmiljö för sina medarbetare.
Examen, diplom m.m.
I slutet av utbildningen genomför deltagaren ett diplomarbete, där deltagaren sammanfattar teori, metoder och verktyg som ingått i utbildningen, samt muntlig examen.
Intyg och diplom utfärdas efter utbildningens slut förutsatt att hela avgiften är betald och att samtliga inlämningsuppgifter inklusive diplomarbetet och muntlig examen är inlämnade och godkända. För att få intyg och diplom måste du även ha deltagit samtliga tillfällen.
Recensioner
Snittbetyg: 5
"Jag visste att jag skulle gå en coachkurs, men att det också skulle innebära personlig utveckling tänkte jag inte på när jag anmälde mig."
"En mycket bra utbildning. Bra balans mellan teori och praktik. Realistiska krav och mål. Mycket engagerade lärare som kompletterade varandra på ett mycket bra sätt! Stort tack!"
Folkuniversitetet
Vi har hundratals yrkesrelaterade kurser och utbildningar som gör din tid på jobbet mer givande, förverkligar dina framtidsplaner eller flyttar dig till en ny lönenivå. Helt enkelt höjer ditt attraktionsvärde på arbetsmarknaden. Folkuniversitetet startade redan 1933 då en grupp studenter...
Läs mer om Folkuniversitetet Stockholm och visa alla utbildningar.
"En otroligt givande utbildning med bra balans mellan teori och praktik i en härlig atmosfär. Kunniga och inspirerade lärare som kompletterar varandra väl, och engagerade kursde...