Sök utbildning

Strategisk styrning – en snabbare väg till dina mål

Längd
2 dagar
Pris
16 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
5 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
2 dagar
Pris
16 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
5 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Programmet ger konkret och direkt användbar kunskap om strategisk styrning; hur planering, genomförande och uppföljning kan samverka och förkorta tiden som krävs för att nå uppsatta mål. Teori varvas med verkliga exempel från olika bolag. Deltagarna får förståelse för den egna organisationens styrning, dess ändamålsenlighet och förbättringspotential.

Strategisk styrningger kunskap om och förståelse för sambanden mellan organisationens mål och strategier, övergripande och detaljerad planering, genomförande samt uppföljning. Det tydliggör också hur optimerade – inte sällan förenklade – interna processer för styrning och kontroll, riskhantering och utveckling kan bidra till mer effektiv styrning.

Samordning av olika styrande funktioner såsom strategi, affärsplanering, genomförande, uppföljning och kontroll är avgörande för verksamhetens effektiva utveckling. Programmet konkretiserar hur risk- och kontrollfunktioner kan samverka effektivt.

Vi går igenom direkt tillämpbara metoder och modeller som deltagarna kan använda för att förstå och utvärdera den egna organisationens processer och för att planera, genomföra och följa upp verksamheten, dess mål och strategier. Exempel från olika organisationer presenteras och diskuteras.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

5 november, 2024

  • Öppen utbildning
  • Göteborg

Målgrupp

Ledare och medarbetare med ansvar för verksamhetens strategi, planering, uppföljning eller kontroll och som vill utveckla och effektivisera styrning mot uppsatta mål.

Upplägg

INNEHÅLL

  • Mål- och strategi-formulering
  • Förutsättningar för effektiv planering
  • Ansvar och roller
  • Agil styrning
  • Ändamålsenlig riskhantering
  • Lärande och effektiv uppföljning och kommunikation
  • Intern styrning och kontroll med fokus på värdeskapande
  • Förändringsledarskap för strategigenomförande
  • System och strukturstöd för strategigenomförande
  • Samordning av styrning

Investering

16 900 kr exkl moms, inkl luncher

Kursledare

Föreläsare: Fredrik Kjellberg Mannheimer

Fredrik Kjellberg Mannheimer är doktorand vid Företagsekonomiska institutionen på Handelshögskolan i Göteborg, har en ekonomexamen från Lunds universitet och en magisterexamen i statsvetenskap från Göteborgs universitet.

Fredrik arbetar som managementkonsult med fokus på strategisk styrning och strategigenomförande. Han har lång erfarenhet av att bistå såväl nationella som internationella privata och publika företag i att etablera processer för effektivt genomförande av strategier. Han har också arbetat med ett stort antal myndigheter.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Strategisk styrning – en snabbare väg till dina mål, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Handelshögskolan vid Göteborgs universitet - GU Executive Education
Box 609
405 30 Göteborg

GU Executive Education - a part of The School of Business, Economics and Law at the University of Gothenburg - delivers an Executive MBA programme with a global focus, and custom programmes for the private and public sectors. Deliveries take...

Läs mer om Handelshögskolan vid Göteborgs universitet - GU Executive Education och visa alla utbildningar.

Highlights