Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning!

Sök utbildning

Ledarskapsutbildning - guide för att välja rätt

Hjärtum Utbildning, i Stockholm (+3 orter)
Längd
2 dagar
Nästa kurstillfälle
Datum enligt överenskommelse, pris mot offert (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Längd
2 dagar
Nästa kurstillfälle
Datum enligt överenskommelse, pris mot offert (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Ledarskapsutbildning

Ledarskapsutbildning för individ och organisation

Välj din ledarskapsutbildning: Ny som chef - Ledare men inte chef - Ny som arbetsledare - Coachande ledarskap - Ny som projektledare - Medarbetarsamtal mm. En ledarskapsutbildning är en viktig investering för både individer och organisationer. Välkommen att titta närmare på vårt utbud. Vi heter Hjärtum Utbildning och har utbildat ledare, chefer och medarbetare sedan 1996.

Våra ledarskapsutbildningar

Tvådagarsutbildningar:

Ny som chef - den bästa starten för dig som är ny i rollen som chef. Innehåller alla delar du behöver för att bli framgångsrik.

Att leda utan att vara chef - är du satt att leda en grupp, men känner att du behöver mer kött på benen i ledarskap? Då ger denna utbildning dig det stöd du behöver.

Ny som arbetsledare - ger dig kunskaperna du behöver för att bli effektiv som arbetsledare; arbetsfördelning, prioritering och planering i vardagen samt kommunikation med ditt team.

Ny som projektledare - slå två flugor i en smäll; lär dig både hur du planerar och genomför själva projektet och hur du bäst leder projektets medlemmar.

Certifierad ledare - för dig som är mer erfaren som ledare och som vill vidareutveckla ditt ledarskap i en riktning som passar dig där du är i ditt yrkesliv.

Coachande ledarskap - att coacha sin grupp mot målen är ett välfungerande och uppskattat sätt att leda. Utbildningen ger både teori, praktik och nycklar till framgångsrik coaching.

Endagsutbildning:

Chefens samtal - dagen täcker in både hur du håller givande medarbetarsamtal och  hur du agerar i samband med konflikter och svåra samtal. En mycket bra utbildning för chefen att ha i bagaget!

Intresserad av våra ledarskapsutbildningar?

Gör en intresseanmälan nedan, så återkommer vi med information om innehåll, datum och kursort. Skriv gärna om det är någon specifik utbildning du vill ha mer information om.

Varför gå en ledarskapsutbildning?

Genom att delta i en ledarskapsutbildning kan både nya och erfarna ledare utveckla sina färdigheter och förbättra sitt ledarskap. Våra utbildningar erbjuder strukturerad och välplanerad inlärning, där deltagarna får tillgång till både ledarskapsteorier, ny forskning och praktiska övningar. Kontentan blir att deltagarna får lära sig om såväl de organisatoriska aspekterna av ledarskap som de rent praktiska. De får lära sig att leda ett team på ett motiverande sätt och utveckla sin förmåga att kommunicera, ge och ta feedback, hantera motgångar mm.

Kommande kursstarter

Välj mellan 4 kursstarter

Flera tillfällen under hösten och våren

  • Öppen utbildning
  • Göteborg

Flera tillfällen under hösten och våren

  • Öppen utbildning
  • Malmö

Flera tillfällen under hösten och våren

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

Datum enligt överenskommelse, pris mot offert

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Varför välja Hjärtum Utbildning?

Kursledare med branschexpertis

Centralt läge

Eftertraktad utbildning

Målgrupp

Målgrupp för utbildningarna

För nya chefer passar Ny som chef, Coachande ledarskap och Chefens samtal.

För nya ledare passar Att leda utan att vara chef, Ny som arbetsledare och Ny som projektledare.

Om du arbetat en tid väljer du Certifierad ledare. Vi har även fortsättningsutbildningar; Ny som chef steg 2 och Att leda utan att vara chef steg 2, vilka är utmärkta för dig som har lite mer erfarenhet.

Kursinnehåll

Exempel på kursinnehåll från de olika ledarskapsutbildningarna

  • Ny som chef - hantera chefsrollen - framgångsrik och nytänkande som chef - konflikthantering - medarbetarsamtal - övertyga, påverka och nå fram som chef -arbetsrätt
  • Att leda utan att vara chef - förväntningar på ledaren - att leda kollegor - på stolen mellan chef och medarbetare - kommunikation - besvärliga situationer - delegering
  • Ny som arbetsledarearbetsledarrollen - att leda utan chefsposition - få teamet att samarbeta - att samordna och prioritera arbetsuppgifter - tydlig kommunikation
  • Certifierad ledare - vad driver dig som ledare? - grundvärderingar och behov - att vara proaktiv - utveckla ledarskapet - hitta balansen som ledare - din framtid och plan
  • Ny som projektledare - planering - projektmodeller - styrning och uppföljning - risker -  projektledarskap - kommunikation i projektet
  • Coachande ledarskap - coachningen grunder - olika modeller och metoder - att arbeta mot mål - få andra att vilja agera och prestera - uppföljning
  • Chefens samtal - verktyg för kommunikation - meningsfulla medarbetarsamtal - utvärdering av arbete och kompetens - hantera besvärliga beteenden - genomför jobbiga samtal

Upplägg

Upplägg för våra utbildningar

En ledarskapsutbildning hos oss bygger på fakta, forskning och beprövade modeller för ledarskap. När du utbildar dig hos oss bygger vi upp din kompetens på ett pedagogiskt och informativt sätt. Vi varvar grundläggande fakta med workshops och övningar och det finns utrymme för frågor och reflektioner.

Kursens mål

Förstå vad ledarskapet innebär

Att leda en organisation kräver mer än bara teknisk kompetens; det kräver också en djup förståelse för mänskligt beteende och kommunikation. Ledarskapsutbildning hjälper deltagarna att utveckla dessa mjuka färdigheter, vilket är avgörande för att skapa en positiv arbetsmiljö. Genom att förbättra sin kommunikationsförmåga kan ledare bättre förstå och möta sina medarbetares behov, vilket i sin tur leder till ökad produktivitet och engagemang.

En annan viktig aspekt av ledarskapsutbildning är lärande och utveckling. En utbildning ger deltagarna verktyg och tekniker för att kontinuerligt förbättra sitt ledarskap. Detta inkluderar att förstå och tillämpa olika ledarstilar, samt att utveckla strategier för att hantera organisatoriska förändringar. Förändringsledning är en kritisk färdighet för moderna ledare, eftersom organisationer ständigt måste anpassa sig till nya utmaningar och möjligheter.

Självledarskapet är också en central del av ledarskapsutbildning. Genom att reflektera över sina egna styrkor och svagheter kan ledare bättre förstå hur de kan förbättra sitt ledarskap. Denna självinsikt är avgörande för att bygga självförtroende och trovärdighet som ledare. Våra utbildningar erbjuder också möjligheter för deltagarna att få feedback från både utbildare och andra deltagare, vilket kan vara ovärderligt för deras personliga och professionella utveckling.

Kursledare

Möt våra duktiga kursledare

Gemensamt för våra utbildare inom ledarskapsutbildning är deras långa och gedigna erfarenheter från ledarskapsområdet. De är pålästa och pedagogiska och ger lite mer, går lite längre för att du ska lära dig så mycket som möjligt om ledarskap.

Malin Trossing - ledarskapsexpert med egen erfarenhet som ledare i små och stora företag. Malin är efterfrågad och mycket omtyckt som utbildare. Hon utstrålar äkthet och står stadigt med båda fötterna på jorden. En trygg och rak utbildare.

Martin Hallengren - ledarskapskonsult och expert på ledarskap. Ord som bäst beskriver Martin är engagerad, öppen och mycket närvarande. Han ser varje deltagare och hjälper dig att plocka fram och utveckla just dina ledaregenskaper.

Ulric Jansson - vår expert på projektledning. Ulric har lång erfarenhet som projektkonsult och har arbetat med projekt i över 30 år. Parallellt med att han är aktiv i sina projekt undervisar han i praktisk projektledning och ledarskap i projekt. 

Johan Dahl - utbildare och coach och en av Sveriges mest populära föreläsare enligt Eventeffect. Han kan dessutom ståta med flera utmärkelser, bl a Årets Mentor. Johan är genuint intresserad av sina deltagare och hans engagemang är 100% äkta.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Ledarskapsutbildning - guide för att välja rätt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Hjärtum Utbildning
Karlaplan 9 B
114 60 Stockholm

Hjärtum Utbildning

Vi har mer än 25 års erfarenhet av utbildning och erbjuder utbildningar inom ledarskap, kundservice, ekonomi, Excel, mm. Våra professionella utbildare och föreläsare genomför utbildningar som utvecklar både kompetens och engagemang.  Förutom våra öppna utbildningar tar vi även fram anpassade utbildningar,...

Läs mer om Hjärtum Utbildning och visa alla utbildningar.

Highlights