Sök utbildning

Aktiv förflyttning med fokus på kommunikation och rörelsemedvetenhet

Längd
5 veckor
Pris
1 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
17 februari, 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2025-01-17
Utbildningsform
Uppdragsutbildning
Språk
Svenska
Längd
5 veckor
Pris
1 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
17 februari, 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2025-01-17
Utbildningsform
Uppdragsutbildning
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Att ställa sig upp är en rörelse som sker med automatik. Men vid skada bryts automatiken och rädsla tar vid. Lyckligtvis är rörelsen en tyst kunskap lagrad i kroppen som kan väckas till liv om deltagarna får göra rörelsen och reflektera hur den går till. Det ger insikt om rörelsemedvetenhet, rörelsebeteende, kommunikation samt tillit och respekt. Att förmedla kunskapen till patienter/brukare/boenden ökar rörelseförmåga, stärker personalens lärande och profession samt minskar belastning.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

17 februari, 2025

  • Uppdragsutbildning
  • Distans
  • Svenska
  • Sista ansökan: 2025-01-17

Målgrupp

Företrädesvis undersköterskor och vårdbiträden, både under utbildning och yrkesaktiva. Även andra yrkesprofessioner inom hälso- och sjukvården är välkomna.

Kursinnehåll

• Frågeformulär
• Boken Aktiv förflyttning (Red. Kristina Kindblom). Kurslitteratur ej inkluderad i priset
• En videoinspelad föreläsning, där praktiska övningar inkluderas som deltagarna uppmanas att utföra.

Mål och syfte

Att genom praktiska övningar öka sin medvetenhet om de egna grundläggande, spontana rörelserna. Att förstå hur rädsla och kommunikation kan påverka rörelseförmågan. Att därefter förmedla medvetenheten till patienter, äldre och anhöriga. Att beskriva vilka delar som ingår i de sittande och de liggande rörelsemomenten. Att beskriva rädslans olika steg vid förflyttning. Att beskriva ordval och instruktioner samt vad energisnåla ord innebär vid förflyttning. Att beskriva vad kroppslig kommunikation innebär vid förflyttning.

Upplägg

Kursen är digital och sträcker sig över 5 veckor för att hinna praktisera övningarna på arbetsplatsen. Deltagarna besvarar 4 frågor, självreflektion innan kursstart. Det för att göra och reflektera redan från start är viktigt och en röd tråd i den här kursen. Sedan följer fyra digitala träffar med introduktion, två tillfällen för uppföljning och reflektion samt en avslutande träff med frågor och reflektion. Träffarna är på mellan 60-90 minuter och mellan träffarna får deltagarna praktiska och reflekterande uppgifter att genomföra i klinik/arbetet.

Tid & plats

Kursstart 17 februari och kursavslut 17 mars 2025. Kursen ges digitalt på distans. 

Investering

1 500 kr per deltagare exkl moms.

Föreläsare

Patrik Karlsson, leg. Fysioterapeut, PhD Institutionen för Neurobiologi, Vårdvetenskap och Samhälle, kliniskt verksam inom Stockholm stad Äldreomsorg

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Aktiv förflyttning med fokus på kommunikation och rörelsemedvetenhet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Karolinska Institutet Uppdragsutbildning
Berzelius väg 3
171 77 Stockholm

Karolinska Institutet – ett av världens ledande medicinska universitet

Karolinska Institutet erbjuder kompetensutveckling genom uppdragsutbildningar inom bland annat medicin, biomedicin, odontologi, vård och hälsa samt ledarskap. Karolinska Institutets uppdrag är att genom forskning och utbildning medverka till att förbättra människors hälsa. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40...

Läs mer om Karolinska Institutet Uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Highlights