Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning!

Sök utbildning 👉

Fallskyddsutbildning

Längd
4-8 timmar beroende på upplägg
Språk
Svenska
Längd
4-8 timmar beroende på upplägg
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Fallskydd

Fallskyddsutbildning

Utbildning för dig som arbetar på höjd över 2 meter, där risk för fall finns.
Vid arbete över 2 meters höjd måste fall förhindras, i första hand via fasta skyddsanordningar i andra hand med hjälp av personlig fallskyddsutrustning.
Vilka regler som gäller, och vilken utrustning som finns för att förhindra fall, och hur du använder den är förstås grundläggande kunskap du behöver för att kunna arbeta på ett säkert sätt vid denna typ av arbete.

Utbildningen kan genomföras både som en enklare basutbildning med endast teoretiska kunskaper, alternativt att den även kompletteras med praktiska evakueringsövningar för ökad förståelse för risker och ökad möjlighet till räddning.

Endast teori: pris från 995kr exkl moms
Teori inkl praktisk träning: pris från 2400kr exkl moms

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar på höjd över 2 meter
Inga förkunskaper krävs och de praktiska övningarna under utbildningen anpassas efter kursdeltagarnas förutsättningar.

Företagsanpassad utbildning
Vid företagsanpassad utbildning så begär gärna offert utav oss så skapar vi en utbildning på plats hos Er och efter era förutsättningar. Vi genomför företagsanpassade i huvudsak inom Västra Götaland.

Kursinnehåll

Deltagarna får lära sig om lagar och bestämmelser, grundlära fallskydd och komponenter, fallskyddssystem, selar/besiktning och räddningssystem. Vi genomför också praktiska övningar där vi får träna på att använda evakueringsutrustning för att kunna fira ner sig själv samt rädda sin arbetskamrat.

En räddningsplan innebär att vi skall kunna genomföra räddning vid olycka inom 10-15 minuter, efter genomförd utbildning har kursdeltagaren övat på räddning och får förståelse för svårigheterna kring räddning samt de risker det innebär.

Våra räddningsövningar sker via släpvagnslift alt bomlift.
Vi arbetar endast på säkra höjder med dubbla förankringspunkter, vilken höjd räddning genomförs ifrån bestämmer kursdeltagaren själv utifrån individuella förutsättningar. Dock max 10 meters höjd.

Erbjudande

Kursledare

Vår kursledare Mattias är en mycket uppskattad föreläsare med förmågan att fånga sina åhörare med både spännande berättelser och avslappnat och lättsamt utbildningsklimat.

Skratt blandas med allvar, och med högsta betyg från senaste utbildningsrevisionen vågar vi nästa lova att du kommer bli mycket nöjd.

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Fallskyddsutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
Kursdeltagare
5/5
12 apr 2019

5 av 5

Kursdeltagare
5/5
12 apr 2019

5 av 5

Kursdeltagare
5/5
12 apr 2019

5 av 5

Läridé - Företagsanpassad kompetensutveckling

Professionella säkerhetsutbildningar

Säkerhet på arbetsplatsen handlar förstås inte bara om kunskap, men det är en viktig grundsten för att skapa en bra arbetsmiljö. Utöver kunskap så påverkas säkerheten av så mycket mer, vem som gör vad, hur vi hanterar stress eller oförutsedda...

Läs mer om Läridé - Företagsanpassad kompetensutveckling och visa alla utbildningar.

Highlights