Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning!

Sök utbildning 👉

Specialistkurs Handledning utifrån beteendeanalys

Längd
9 tillfällen
Pris
20 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
20 november, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-11-12
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
9 tillfällen
Pris
20 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
20 november, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-11-12
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 20 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Specialistkurs Handledning utifrån beteendeanalys

HT 2024
Kurskod RA13124

Ackrediterad specialistkurs inom Specialistordningen som 1 fördjupningskurs inom psykologisk behandling/psykoterapi, klinisk barn- och ungdomspsykologi, klinisk vuxenpsykologi, forensisk psykologi, missbruks- och beroendepsykologi, funktionshindrens psykologi, neuropsykologi, hälsopsykologi samt pedagogisk psykologi.Kursen godkänns även som 1 breddkurs inom övriga specialiteter.

Kursen kan godkännas för en enskild STP-psykolog som genomgår andra specialiseringar, detta utifrån individuell bedömning av övriga meriter.

Om kursen

Specialistkursen fördjupar dina kunskaper i beteendeanalys och hur den kan tillämpas i handledning. Utbildningen syftar till att förstå handledningssituationer och grupper samt att ta fram interventioner baserade på beteendeanalysen.

Som psykologer arbetar vi ofta konsultativt och handleder andra personalgrupper i att utföra socialt arbete. Samtidigt upplever många sig inte ha tillräckligt med kunskap om detta med sig från psykologutbildningen. Denna kurs syftar till att fördjupa kunskapen kring viktiga handledningsfrågor såsom hur du kan stötta individer i en arbetsgrupp att utvecklas professionellt och i hur de bemöter andra, hur de tar hand om sig och sina kollegor och hur de kan hitta sin roll på arbetet.

På Psykologpartners arbetar vi med handledning av en mängd olika professioner och organisationer, exempelvis socialtjänst, polisen, skolor, kriminalvård och HVB-hem. I vårt arbete är beteendeanalysen alltid den grund som vi står på och hur den används i handledning vill vi sprida med denna utbildning.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

20 november, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Sista ansökan: 2024-11-12

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till legitimerade psykologer som har beteendeanalysen som redskap i sitt arbete och vill fördjupa sina kunskaper i hur detta redskap används i handledning och hur vi kan förstå det som sker i handledning utifrån inlärningsteoretiska principer. Deltagarna ska ha åtminstone ett pågående handledningsuppdrag under utbildningen som examinationsuppgiften baseras på.

Utbildare

Cecilia Engblom Rosengren, Leg. psykolog, Leg. psykoterapeut, Specialist i psykologisk behandling/psykoterapi

Celia Young, Leg. psykolog, Leg. psykoterapeut, Handledarutbildad, Specialist i klinisk psykologi

Upplägg

Teorimomenten sker i form av föreläsningar och seminarier. Integrering av det teoretiska momentet med tillämpning i egna handledningsärenden betonas starkt. De studerande uppmuntras till aktivt och självständigt kunskapsinhämtande, kritisk granskning och reflektion.

Praktiska övningsmoment sker som en integrerad del i föreläsningar och seminarier där deltagarna genom rollspel och upplevelsebaserade övningar ges möjlighet till en ökad förståelse för utbildningens innehåll.

Tillämpningsmomentet förutsätter att de studerande som underlag för undervisningen, har minst ett pågående handledningsuppdrag som dokumenteras skriftligt och som beteendeanalys och interventioner kan grundas på.

Kursen omfattar sju halvdagar och två heldagar och eget arbete. 

Halvdag 1&2    
Introduktion till utbildningen och till handledning generellt och beteendeanalys i handledning 
 

Halvdag 3&4    
Beteendeanalys mot tredje part – hur används beteendeanalysen med de handledda? 
 

Halvdag 5&6    
Beteendeanalys på handledningssituationen 

Hemuppgift till dag 4: Beteendeanalys på eget handledningsärende, skickas in inför dag 7, se info nedan 

Dag 7                
Handledarbeteenden, interventioner utifrån beteendeanalys & praktisk tillämpning  

Dag 8                
Handledarbeteenden, interventioner utifrån beteendeanalys & praktisk tillämpning 

Examinationsuppgift till dag 6: Beteendeanalys och intervention på eget handledningsärende, skickas in innan sista tillfället, se info nedan. 

Halvdag 9    
Examination och seminarium utifrån deltagarnas rapporter

Betyg godkänt, komplettering eller underkänt ges. Vid underkänt får deltagaren en ny hemtentamen. Både teori- och tillämpningsmomentet är obligatoriskt, vilket innebär minst 80 % närvaro för godkänd kurs. Eventuell frånvaro kompletteras med skriftliga uppgifter.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Specialistkurs Handledning utifrån beteendeanalys, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Psykologpartners W & W AB
Kammakargatan 22
111 40 Stockholm

Psykologpartners

Psykologpartners har spetskompetens inom psykologi. Inom psykologins alla delar. Vi ger både längre och kortare utbildningar såväl som skräddarsydda utifrån organisationers behov. Spetskompetens inom utbildning, handledning och psykologisk behandling med hjälp av Sveriges bästa psykologer. Vi erbjuder Utbildning för dig psykiatri, vård- och...

Läs mer om Psykologpartners W & W AB och visa alla utbildningar.

Highlights