Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning!

Sök utbildning 👉

Byggherrens arbetsmiljöansvar

Ramboll, Distans
Längd
1 dag
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
24 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Längd
1 dag
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
24 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Från 8 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Byggherrens arbetsmiljöansvar

Byggherrens arbetsmiljöansvar, 1 dag

Utbildningen riktar sig till dig som behöver förstå och hantera byggherrens arbetsmiljöansvar inom ett bygg- och anläggningsprojekt samt därigenom skapa en trygg arbetsmiljö.

Den 1 januari 2025 träder de nya föreskrifterna i kraft och då förtydligas kraven för byggherrens ansvar inom bygg- och anläggningsprojekt. Byggherren har en central roll i att säkerställa en god arbetsmiljö både under bygg- och i den framtida driftsfasen av anläggningen. För att det ska fungera behöver Byggherren bevaka att arbetsmiljöfrågorna beaktas såväl vid planering och projektering som vid själva byggskedet. Byggherren ska enligt lagkrav säkerställa att det finns tillräcklig arbetsmiljökompetens för det aktuella projektet.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

24 september, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Svenska

4 december, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Svenska

Förkunskaper

Vi ställer inga krav på förkunskaper för denna utbildning, men det är en stor fördel om du har grundkunskaper i arbetsmiljölagstiftningen.

Kursen ger dig

Denna utbildning ger dig nödvändig kunskap om byggherrens ansvar, vilka uppgifter som ska utföras, fördelas och övervakas samt de lagkrav och regelverk som är kopplade till styrning av ett bygg- och anläggningsprojekt.

Du lär dig att upprätta arbetsmiljöplaner, fördela uppgifter och dokumentera på korrekt sätt. Utbildningen ger dig praktiska verktyg för att styra, övervaka och driva byggprojekt. Vi tar också upp vikten av samverkan och dialog mellan byggherre, entreprenörer och andra intressenter. Efter genomförd utbildning förväntas du ha fått en fördjupande kunskap om vad som krävs för att tillämpa de rätta metoderna för att nå en säker och trygg arbetsmiljö under hela projektet.

Erbjudande för nya kunder!

Kompetensutveckling får större effekt på hemmaplan om man är två som delar de nya kunskaperna. Därför fortsätter vi erbjuda nya kunder att gå 2 deltagare och betala för 1 på valfri kurs. Ange Gå2för1 i din anmälan.

Ur kursens innehåll

  • Arbetsmiljöverkets lagkrav när det gäller bygg- och anläggningsarbete
  • Vad är bygg och anläggningsarbete
  • Roller och ansvar i byggprocessen
  • Fördelning av uppgifter (Delegering)
  • Förhandsanmälan
  • Arbetsmiljöplan och riskbedömning
  • Grundläggande principer – Riskhantering
  • Styrning & Dokumentationskrav vid bygg- och anläggningsarbete

Målgrupp

Utbildningen riktar sig i första hand till den eller de personer som ska representera sin arbetsgivare i byggherrerollen eller byggherrens ställföreträdare, t.ex. byggprojektledare, fastighetsansvariga m.fl. Andra som kan ha nytta av utbildningen är personer som driver och bevakar arbetsmiljöarbetet, t.ex. arbetsmiljösamordnare, arbetsmiljöingenjörer, ansvariga för samordningen, HR, Inköpare eller andra roller som ansvarar för ombyggnationer eller mindre byggprojekt.

Utbildningen kan också anordnas företagsanspassat för verksamheter som har behov av att utbilda en större grupp av t.ex. byggprojektledare. Kontakta oss om ni är intresserade och vill veta mer.

Upplägg

Kurstillfällen på distans

Kurstillfällen på distans genomförs via Microsoft Teams eller motsvarande. Information kring utbildningen, allt kursmaterial och kontaktuppgifter till kursledare hittar du på vår digitala lärplattform Ramboll Learning. Rambolls distansutbildningar erbjuder givetvis möjligheter till nätverkande, diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Investering

Kursavgift

8.500 kr (exkl. moms).

Kursdokumentation ingår. På klassrumsutbildningar ingår även lunch och fika.

Beställningsvillkor

  • Vid återbud senare än 14 dagar före kursstart debiteras halva avgiften, vid återbud senare än 7 dagar innan kursstart debiteras hela avgiften.
  • Du får gärna överlåta platsen till någon annan på ditt företag, om du skulle få förhinder

Kursledare

En anledning till att våra kursledare får så goda omdömen i våra kursutvärderingar är att de även arbetar som konsulter. Vi är nämligen övertygade om att praktisk erfarenhet från verkligheten är en förutsättning för att skapa engagemang och lärande.

Vår starka verklighetsförankring gör även att utbildningarna får ett aktuellt och användbart innehåll. Ambitionen är att våra kursdeltagare snabbt skall kunna omsätta det man lärt sig i konkreta handlingar på hemmaplan. Vi varvar alltid teori med praktiska övningar och fokuserar på enkla och praktiska lösningar som vi vet fungerar!

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Byggherrens arbetsmiljöansvar, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Ramboll
Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildningar och...

Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Highlights