Kursbeskrivning
Vill du satsa på att ta dig själv till nästa nivå för att leda dig själv fram, då ska du utveckla ditt självledarskap.
Forskning visar att ledare, medarbetare och privatpersoner som har ett bra självledarskap är bättre på att både leda sig själv och andra. De har lättare att planera och strukturera, nå sina mål, mår bättre och har bättre relationer eftersom de förstår hur man leder sig själv genom både motgång och framgång för att nå det resultat man önskar.
Både utifrån ett ledarskapsperspektiv och organisationsperspektiv är idag självledarskap viktigare än någonsin. I ett digitaliserat samhälle där fler jobbar hemifrån läggs det större krav på att kunna leda sig själv. I ett mångkulturellt samhälle har det blivit viktigare med inkludering, normkritiskt ledande, hållbarhet och förståelse för att alla människors bakgrund och kultur ser olika ut. Genom att förstå sig själv, sin omgivning och hur olika delar påverkas vid interaktion blir det lättare att möta konflikter, missförstånd och att kommunicera. Detta gäller även för privatpersonen som med ett bättre självledarskap har lättare att navigera sig igenom livets alla former och nyanser.
Programmet är idag ett av de mest heltäckande som finns på marknaden när det kommer till självledarskap för ledare, medarbetare och privatpersoner. Det innehåller beteendevetenskap, psykologi, pedagogik, kognitiv neurovetenskap, sociologi, ledarskap och är forskningsförankrat med hög evidens. Detta är ett program för dig som vill ta del av det mest heltäckande som finns på marknaden inom just självledarskap.
Kommande kursstarter
Målgrupp
Programmet riktar sig till både ledare, medarbetare och privatpersoner. Självledarskap är nyttigt oavsett position. Inga förkunskaper krävs.
Kursinnehåll
Programmet består av 9 moduler med sammanlagt 49 delar. Varje modul består av ett flertal uppgifter för att skapa djupinlärning och ett hållbart resultat. I programmet ingår även 1 kostnadsfritt coachande samtal som kan nyttjas utifrån behov och önskemål.
Programmet består av följande moduler med tillhörande underdelar som bland annat innefattar det som nämns i kursiv stil:
- Introduktion till självledarskap. Innefattar dessutom bland annat: Introduktion till ledarskap och självledarskap, introduktion till sociologi, självledarskap kopplat till privat -och arbetsliv.
- Identitet, interaktion och självuppfattning. Innefattar dessutom även bland annat delar som: Normkritiskt ledarskap, Hegemoni och utvecklingspsykologi.
- Motivation, självkontroll och fokus. Innefattar dessutom även bland annat delar som: Viljestyrka, självbehärskning, varma & kalla system, samarbete, vem är du i teamet?
- Gränssättning, självreglering och empati. Innefattar dessutom även bland annat delar som: Emotionell intelligens.
- Stress, uthållighet och trygghetszon. Innefattar dessutom även bland annat delar som: Normer och ofrivilliga roller, växla upp eller ner, Good enough, GRIT, Mindfulness (medveten närvaro), 30 stresshanteringstips.
- Kommunikation och konflikthantering. Innefattar dessutom även bland annat delar som: Konstruktiv kritik och feedback.
- Planera, prioritera och fatta beslut. Innefattar dessutom även bland annat delar som: Prioritera rätt utifrån Eisenhowermatrisen, prokrastinering, målstyrning utifrån SMART-metoden, SWOT.
- Självbelöning och vanor. Innefattar dessutom även bland annat delar som: Betingning, hjärnans belöningssystem, din inre dialog.
- Tips längst vägen.
Upplägg
Arbeta i din egen takt. 1 kostnadsfritt coachande samtal ingår under programmets gång. Frivilliga digitala gruppträffar kommer köra igång 2025. Inga obligatoriska träffar.
Kursledare
Alexandra Wallin
Examen, diplom m.m.
Certifikat
Intresseanmälan
Wallinska Akademin är en digital kunskapsportal som hjälper både privatpersoner, ledare och hela organisationer att utveckla färdigheter som faller under självledarskap.
Akademins grundare är Alexandra Wallin, utbildad beteendevetare med en kandidatexamen i sociologi, magisterexamen i företagsekonomi inom ledarskap – leda styra och organisera. Hon är även certifierad livscoach och har läst många kurser inom pedagogik, kognitiv neurovetenskap och djuppsykologi. Alexandra har...