Är det din tur att ha fredagsfika? Imponera på kollegorna med utbildning.se:s absoluta favorit i juletider! Den här snabba, kladdiga och smaskiga saffranskakan är inte bara lätt att baka, den gör dig lätt till årets bagare!
Saffranskladdkaka med vit choklad
Ingredienser
- 200 g vit choklad
- 200 g smör
- 0,5 g saffran (1 påse)
- 3 ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- florsocker
Sätt ungen på 175 grader. Börja med att smälta smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta av kastrullen från värmen när smöret har smält och tillsätt den vita chokladen. Rör om till chokladen smält och tillsätt saffran.
Blanda socker och mjöl i en separat bunke och häll försiktigt ner i chokladsmeten. Tillsätt äggen och rör smeten till den är jämn och smidig. Häll därefter ner smeten i en smord och bröad form med en löstagbar botten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20-25 min (den ska vara riktigt, riktigt kladdig när du tar ut den ur ugnen, den sätter sig lite när den kallnar). Låt kakan svalna och ställ i kylen (gärna över natten).
Servera gärna med grädde, eller varför inte lingongrädde – mums!
Smaklig måltid!
Receptet kommer från duktiga Victoria på matplatsen.se.