All kärlek går via magen, eller hur? Snart är det äntligen dags för fettisdagen! Så varför inte överraska dina medarbetare med den här smarriga semmelkladdkakan? Den kommer garanterat bli en succé!
Semmelkladdkaka
150 g smält smör
2 1/2 dl mjöl
2 3/4 dl socker
1/2 msk vaniljsocker
120 gram mandelmassa, grovriven
1/2 tsk salt
1/2 msk nystött kardemumma
3 ägg
Blanda de torra ingredienserna för sig. Tillsätt smält smör, ägg och riven mandelmassa och rör i hop till en smet. Häll över i en smord form med avtagbar kant (klädd med bakpapper i botten). Grädda mitt i ugnen, 180 grader i ca 10-15 minuter beroende på hur kladdig du vill att semmelkladdkakan ska vara. Låt svalna. Serveras kylskåpskall med vispad grädde.
Inspirationen till receptet kommer från duktiga Victoria Riis på matplatsen.se