Sök utbildning

Vidareutbildning för stadsplanerare

Om du som stadsplanerare har ett eget företag är det viktigt att du har kunskaper om redovisning och bokföring. Tänk på att lagar och regler ständigt förändras, vilket innebär att du måste vidareutbildas under hela din karriär för att undvika att göra kostsamma misstag.

Vidareutbildning för stadsplanerare

Som stadsplanerare arbetar du med att ta fram förslag på hur samhällen och stadsmiljöer ska se ut utifrån estetiska, ekologiska och ekonomiska perspektiv. Beroende på din arbetsplats kan arbetsuppgifterna variera, men vanligt är att stadsplaneraren arbetar med att restaurera och bevara äldre stadsdelar samt att granska bygglovshandlingar för att se till att det som byggs uppfyller de rådande reglerna. Många stadsplanerare är anställda av kommunen, men det finns även stadsplanerare som väljer att starta ett eget företag.

Förslag på vidareutbildning för dig som stadsplanerare

Om du som stadsplanerare har ett eget företag är det viktigt att du har kunskaper om redovisning och bokföring. Tänk på att lagar och regler ständigt förändras, vilket innebär att du måste vidareutbildas under hela din karriär för att undvika att göra kostsamma misstag.

Mycket av stadsplanerarens arbete görs vida dator, vilket ställer höga krav på din datorvana. Du bör ha goda kunskaper inom olika slags CAD-program. Det är vanligt att stadsplanerare använder sig av exempelvis Adobe Photoshop för att skapa bilder och presentationer. När du kommit fram till ett förslag behöver du ofta presentera ditt projekt för beställaren och arbetsgruppen. Det är då viktigt att du kan motivera de olika val du gjort på ett sätt som övertygar åhörarna. Om du vill bli bättre på att presentera dina idéer och projekt kan kurser inom retorik eller presentationsteknik vara något för dig.

När ett projekt närmar sig deadline kan stadsplanerarens arbete vara stressigt och det krävas ibland att du arbetar på kvällar och helger. Om du vill bli bättre på att hantera stressiga perioder på jobbet eller lära dig att planera din arbetsdag på ett bättre sätt kan du välja att läsa en kurs inom personlig effektivitet eller stresshantering.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Om du som stadsplanerare funderar på att vidareutbilda dig kan ett första steg vara att ta upp frågan med din chef och höra om det finns en policy för kompetensutveckling på din arbetsplats. Om det finns en policy för kompetensutveckling kan denna innebära att du får utbildningen finansierad av din arbetsgivare eller att du får möjlighet att vara ledig från jobbet ett par dagar för att utbilda dig.

Är du osäker på vilken utbildning du ska välja? Börja med att fundera över om det finns något område i ditt jobb du skulle kunna bli ännu bättre på. Om du är osäker på vilken utbildning du ska välja kan du höra med dina kollegor, kanske har de tips på utbildningar de tror skulle kunna passa dig.

Relaterade yrken

[Facebook:recommend]

« Tillbaka till alla yrken inom bygg och anläggning
« Tillbaka till Karriärguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser