Sök utbildning

ADR 1.3 Farligt gods

Chemwise, Distans
Längd
3 timmar
Pris
3 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 december, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Längd
3 timmar
Pris
3 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 december, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Från 3 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Är du på något sätt delaktig i transport av farligt gods på väg? Då är det här en utbildning för dig! 

ADR 1.3 utbildning är en obligatorisk kurs för dig som ingår i en transportkedja som innefattar farligt gods på väg. På vår online utbildning i ADR 1.3 farligt gods får du kunskap och de färdigheter som krävs för säkrare hantering, lagefterlevnad och en ökad medvetenhet om risker vid transport av farligt gods på väg. Kursen uppfyller alla krav enligt MSB och ger dig ett kompetensintyg efter avslutad utbildning.

Syfte

Syftet med ADR 1.3 är att förebygga olyckor under transport på väg med farligt gods, men också att förebygga eller begränsa skador om en olycka skulle uppstå.  Genom den här ADR 1.3 utbildningen får deltagaren en ökad kunskap inom lagar och regler som styr hanteringen av farligt gods vid transport.

Varför ska du välja vår kurs?

  • Expertinstruktion: Lär dig av certifierade säkerhetsrådgivare som har en lång erfarenhet av farligt gods och det senaste regelverket inom området.
  • Realistiska övningar: Delta i praktiska övningar och simuleringar som är hämtade ur verkliga situationer, så att du enkelt kan applicera kunskapen om farligt gods i ditt yrkesliv.
  • Efterlevnad och säkerhet: Håll dig uppdaterad med de senaste reglerna och bästa praxis för att säkerställa säkerheten för ditt team, ditt företag och miljön.
  • Företagsanpassat: Det finns möjlighet att skräddarsy kursen efter era specifika branschbehov, oavsett om ni är verksamma inom tillverkning, logistik eller något annat område som involverar farligt gods. Kontakta oss så hjälper vi er med en offert. 

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

4 december, 2024

  • Företagsanpassad utbildning
  • Distans
  • Svenska

Varför välja Chemwise?

Expertis och erfarenhet

Anpassade utbildningar

Praktisk tillämpning

Målgrupp

ADR 1.3 kurs är en obligatorisk utbildning för dem som på något sätt ingår i en transportkedja som innefattar farligt gods på väg. De personal vars arbetsområde omfattar transport av farligt gods, ska vara utbildade i de krav som transport av farligt gods ställer på deras arbets- och ansvarsområde. Det kan vara personal som arbetar med packning, dokumentation, märkning, lastning, lossning, bokar/planerar transport, transporterar farligt gods upp till värdeberäknad mängd, eller i övrigt kommer i kontakt med farligt gods i transportkedjan på väg.

Kursinnehåll

Del 1:  Vad är farligt gods 

Deltagaren får en grundläggande förståelse för de olika klasser och indelningarna som finns inom farligt gods, samt deras risker och hur man hanterar det farliga godset.    

Del 2: Lagstiftning    

Deltagaren får kunskap om de lagar och regler som finns inom farligt gods vid transport på väg, samt information om bestämmelser kring lagring och hantering av farligt gods.    

Del 3: Identifiering & klassificering   

Deltagaren får information om hur man på ett korrekt sätt klassificerar farligt gods

Del 4: Förpackningar & förpackningskrav

Deltagaren får information om förpackningskrav som finns för det farliga godset.

Del 5: Märkning & etikettering

Deltagaren får information om hur man korrekt märker upp förpackningar och etiketterar godset.  

Del 6: Dokumentation   

Deltagaren får information kring hur man skriver en farligt gods deklaration och vad som måste finnas med gällande de nuvarande bestämmelserna inom farligt gods på väg.  

Del 7: Lastning & lossning

Deltagaren får information kring lagar och regler som finns inom vägtransport gällande lastning och lossning av farligt gods.    

Del 8: Transportskydd   

Deltagaren får mer information kring lagar och regler som finns inom transportskydd.

Investering

3900 kr (ex moms)

Anmälan

Säkerställ dina medarbetares säkerhet och följ de krav som transport av farligt gods ställer på era arbets- och ansvarsområde! Anmäl dig till vår utbildning idag.

Certifiering

Efter att du slutfört kursen kommer du att få ett certifikat, ett ADR 1.3 intyg, som visar på de färdigheter du tillgodogjort dig inom hantering av farligt gods. Dessutom kommer du att ha kunskap i att hantera och transportera farligt gods säkert i full överensstämmelse med lagen. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om ADR 1.3 Farligt gods, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Chemwise

Trygga och säkra arbetsplaser är vår prioritet. Med våra erfarna EHS-konsulter och vår gedigna expertis inom chemical management erbjuder vi ett brett utbud av konsulttjänster och utbildningar som passar alla företag. Vi erbjuder både skräddarsydda och generella utbildningar som är...

Läs mer om Chemwise och visa alla utbildningar.

Highlights