Kursbeskrivning
Gå en kurs i HACCP för FSSC 22000 på Intertek Academy
HACCP är ett välkänt verktyg för livsmedelssäkerhet och ett krav för alla som i något led hanterar livsmedel. HACCP är också ett grundelement ibland annat FSSC 22000. I denna utbildning visar vi hur du tar fram, implementerar och underhåller HACCP i ditt FSSC 22000-arbete.
Syftet med denna fördjupningsdag i HACCP är att ge dig kunskap i hur du implementerar styrbara grundförutsättningar och HACCP-planen i FSSC 22000.
Om utbildningen
Genom att följa praktiska exempel går vi igenom stegen i ISO 22000 för införandet av HACCP med styrande grundförutsättningar och HACCP-planen med CCP:er.
Kommande kursstarter
Målgrupp
Kursen riktar sig till dig som är livsmedelssäkerhets- eller kvalitetsansvarig och behöver fördjupad kunskap i hur ni praktiskt implementerar HACCP för FSSC 22000. Du bör ha grundläggande kunskap i FSSC 22000.
Förkunskaper
Du bör ha grundläggande kunskap om livsmedelssäkerhet och implementering av ledningssystem.
Innehåll
Ur innehållet:
- Livsmedelssäkerhetsgruppen och dess roll
- Förberedelser för faroanalys
- Genomförande av faroanalyser för ett eller flera livsmedel
- Program för styrbara grundförutsättningar
- Förutsättningar för införande av HACCP
- Utformning av HACCP-plan
- Kritiska Styrpunkter (CCP)
- Kritiska gränser
- Övervakningssystem
- Verifieringsrutiner
- Validering
- Kontinuerlig uppdatering av styrbara grundförutsättningar och HACCP-plan
- Förberedelser för en HACCP-studie
- Centrala begrepp i HACCP
Föreläsare/utbildningsledare
Kerstin Hansson, Intertek.
Kursledare
Kerstin Hansson, Intertek.
Intresseanmälan
Intertek Academy
I över 130 år har företag runt om i världen vänt sig till Intertek för att minimera risker, säkra kvalitet, förbättra hållbarheten och öka säkerheten i sina produkter, processer, system och leverantörskedjor. Intertek gör mer än att prova, inspektera och...