Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning!

Sök utbildning

Arbetsrätt Grundkurs - webbutbildning

Krav Kompetens, Distans
Längd
Egen takt
Pris
6 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
När som helst se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
Egen takt
Pris
6 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
När som helst se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 6 995 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Webbaserad Arbetsrätts- och Arbetsmiljöutbildning – För en trygg och rättvis arbetsplats

Denna flexibla onlineutbildning är utformad för att ge dig djupgående kunskaper inom både arbetsrätt och arbetsmiljö. Du får en helhetsförståelse för de viktigaste lagarna som styr arbetslivet och praktiska verktyg för att skapa en säker, inkluderande och rättvis arbetsplats. Perfekt för chefer, HR-ansvariga, arbetsmiljöombud och andra som behöver uppdatera eller fördjupa sina kunskaper.

Varför välja denna kurs?

Att förstå arbetsrätten är viktigt för att säkerställa att alla parter på arbetsplatsen behandlas rättvist och att både arbetsgivare och arbetstagare agerar i enlighet med lagen. En sådan kurs förebygger rättsliga problem, förbättrar arbetsklimatet och säkerställer en rättvis hantering av anställningsfrågor.

  • Flexibelt och tillgängligt: Genomför utbildningen när det passar dig, helt online.
  • Praktiska verktyg: Få verktyg som hjälper dig att följa lagkraven och skapa en trygg arbetsmiljö.
  • Diplom: Efter avslutad utbildning erhåller du ett diplom som bekräftar dina kunskaper.
  • AFA-godkänd: Utbildningen är godkänd av AFA, vilket innebär att du kan få ersättning för utbildningskostnaden.

AFA-stöd för utbildningar

Chefer som går grundutbildningar kan få ersättning på upp till 50% av kostnaden, medan chefer som går gemensamma utbildningar med skyddsombud kan få ersättning på upp till 80%. Ersättningen varierar beroende på utbildningens längd:

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

När som helst

  • Onlineutbildning
  • Distans

Varför välja Krav Kompetens?

Lägsta prisgaranti

Gratis registrering på Id06

Starta direkt

Målgrupp

Denna webbaserade utbildning passar chefer, arbetsmiljöombud, HR-personal och andra som har ett ansvar för arbetsmiljö- och arbetsrättsfrågor. Inga förkunskaper krävs, vilket gör kursen tillgänglig för alla som vill förbättra sina kunskaper inom arbetsrätt och arbetsmiljö.

Kursinnehåll

Vad du kommer att lära dig:

  • Arbetsmiljölagen (AML): Få en djupare förståelse för hur arbetsmiljölagstiftningen fungerar och hur den påverkar arbetsplatsen. Du lär dig att följa och tillämpa reglerna för att skapa en säker och trivsam arbetsmiljö för alla anställda.
  • Lagen om anställningsskydd (LAS): Lär dig hur du hanterar uppsägningar, omplaceringar och anställningsformer på ett korrekt och rättvist sätt enligt lagen. Vi går igenom hur LAS reglerar trygghet och stabilitet i anställningar och vad som gäller vid arbetsbrist eller personliga skäl.
  • Arbetstidslagen (ATL): Förstå hur arbetstider, övertid och vilotider regleras för att uppnå en hälsosam balans mellan arbete och fritid. Du får kunskap om hur du säkerställer att arbetstidsregler följs och hur du kan tillämpa dem i praktiken.
  • Diskrimineringslagen: Lär dig hur du skapar en inkluderande arbetsmiljö fri från diskriminering och trakasserier. Vi går igenom de diskrimineringsgrunder som skyddas av lagen och hur du aktivt kan arbeta för att främja mångfald och lika rättigheter på din arbetsplats.
  • Systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM): Få verktyg för att identifiera, bedöma och förebygga arbetsmiljörisker. Du lär dig att arbeta systematiskt med arbetsmiljöfrågor och hur du effektivt implementerar ett arbetsmiljöarbete som är i linje med arbetsmiljöverkets föreskrifter.
  • Riskhantering och förebyggande åtgärder: Lär dig att upptäcka potentiella arbetsmiljörisker och vidta åtgärder för att minimera dem. Du får kunskap om hur du kan arbeta förebyggande för att skapa en tryggare arbetsplats.
  • Samverkan och kommunikation: Förstå vikten av samverkan mellan arbetsgivare, arbetstagare och skyddsombud för att nå framgångsrikt arbetsmiljöarbete. Du får insikter i hur man bygger en kultur av öppenhet och säkerställer att alla parter är delaktiga i arbetsmiljöarbetet.
  • Organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA): Få kunskap om hur psykosociala faktorer påverkar arbetsmiljön och hur du arbetar för att motverka stress, konflikter och andra sociala risker. Vi går igenom hur du skapar en hälsosam och motiverande arbetsmiljö som främjar trivsel och effektivitet.

Upplägg

Utbildningen består av förinspelade föreläsningar och självstudier samt övningar och reflektionsuppgifter, vilka du kan genomföra när som helst på dygnet. Du får möjlighet att fördjupa dig i verkliga scenarier och tillämpa de lagar och regler som styr arbetslivet. Genom praktiska exempel och tydliga riktlinjer kan du direkt använda dina nya kunskaper i din organisation, helt i din egen takt.

Examen, diplom m.m.

Diplom du kan ladda ner direkt efter genomförd utbildning.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsrätt Grundkurs - webbutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Krav Kompetens
Gamlestadsvägen 2
415 02 Göteborg

VI har lägsta prisgaranti på alla våra utbildningar!

Krav Kompetens skall utbilda Sveriges organisationer i branscher som arbetsmiljö, bygg och entreprenad för att skapa och bidra med kunskap och utbildning för organisationen. Vi är med att se till så att organisationer erhåller rätt kompetens för sin typ av...

Läs mer om Krav Kompetens och visa alla utbildningar.

Highlights