Kursbeskrivning
Livsmedelssäkerheten är resultatet av flera faktorer. lagstiftningen bör fastställa minimikrav för hygien, offentlig kontroll bör genomföras för att kontrollera att livsmedelsföretagarna följer reglerna och livsmedelsföretagare bör upprätta och genomföra program och förfaranden för livsmedelssäkerhet som bygger på HACCP-principerna.
För ett framgångsrikt genomförande av förfaranden som bygger på HACCP-principerna, krävs att anställda i livsmedelsföretag samarbetar och engagerar sig fullt ut. Därför bör anställda vidareutbilda sig. HACCP-systemet är ett instrument som hjälper livsmedelsföretagarna att nå en högre standard av livsmedelssäkerhet. HACCP-systemet bör inte betraktas som en metod för självreglering och bör inte ersätta offentlig kontroll
Kommande kursstarter
Varför välja Krav Kompetens?
Lägsta prisgaranti
Gratis registrering på Id06
Starta direkt
Målgrupp
Alla som har ett steg i livsmedelskedjan ex restauranger, kafé, matbutiker, bagerier, distribution/produktionskedjan
Kursinnehåll
- Bakgrund
- Centrala begrepp
- Översikt på HACCP-metodiken
- Inledande arbete
- Faroanalys
- Identifiera kritiska styrpunkter
- Fastställ korrigerande åtgärder
- Fastställ verifieringsrutiner
- Fastställ dokumentation och journalföring
Efter utbildningen kommer är du certifierad inom HACCP och livsmedelshygien. Du kommer även:
- Erhålla god kännedom om de vanligaste, och allvarligaste, mikro-organismernas förekomst och egenskaper.
- ha ökad kännedom om hur man undviker matförgiftningar och vilka de vanligaste farorna är av kemisk, allergen och fysisk natur.
- ges en förståelse för egenkontroll och HACCP och hur ni ska jobba med dessa två styrdokument.
Examen, diplom m.m.
Efter avslutad utbildning erhåller du ett kursintyg, som du sparar ner i pdf-form. Detta dokument visar att du har en kvalitetssäkrad utbildning i Livsmedelshygien (HACCP).
Intresseanmälan
VI har lägsta prisgaranti på alla våra utbildningar!
Krav Kompetens skall utbilda Sveriges organisationer i branscher som arbetsmiljö, bygg och entreprenad för att skapa och bidra med kunskap och utbildning för organisationen. Vi är med att se till så att organisationer erhåller rätt kompetens för sin typ av...