Kursbeskrivning
För dig som redan har gått grundkurs och har kunskaper i livsmedelshygien
och egenkontroll. I denna fördjupningskurs tar vi upp mer om egenkontroll,
HACCP, faroanalyser och flödesscheman. Målet är att efter avslutad kurs ha
kunskap att själv kunna göra en faroanalys och ett eget egenkontrollprogram.
Kursen passar även er som ska certifiera er.
Kommande kursstarter
Varför välja Rentokil?
Välj studietakt
Utbildningar digitalt eller på plats
Kursledare med branschexpertis
Målgrupp
All verksamhet i livsmedelsbranschen såsom restauranger, catering, bagerier, storkök, köksverksamheter inom vård, skola och omsorg samt livsmedelstillverkare.
Kursinnehåll
- Vad är HACCP?
- Grundförutsättningar
- Mikrobiologiska, kemiska, fysiska och allergena risker
- Stegen i HACCP
- Flödesschema
- HACCP- principerna
- Faroanalys
- Identifiering av CCP, CP och GF
- Bestämmande av kritiska kontrollgränser
- Övervakning
- Verifiering och validering
Upplägg
Web-baserad utbildning
Examen, diplom m.m.
Utbildningen avslutas med ett prov och diplom erhålles.
Intresseanmälan
Recensioner
Snittbetyg: 4,7
Jag fick ut det jag ville ha från kursen
Bra
Nomor AB, en del av Rentokil.
Rentokil är ett rikstäckande tjänsteföretag som varit aktivt sedan 1968 och dagligen hjälper kunder inom livsmedelsbranschen att bibehålla säkra miljöer för livsmedelshantering. Våra utbildare har lång praktisk såväl som teoretisk erfarenhet från arbete med matsäkerhet och certifieringar. Med stor entusiasm...
Bra med uppdatering