Kursbeskrivning
Utbildningen ger grundläggande kunskaper i de märkningsregler och baserar sig på de krav som finns i EU-förordning 1169/2011 (Informationsförordningen). Under kursen ger vi dig konkreta och tydliga exempel på vilken information som är obligatorisk att märka ut på livsmedelsförpackningar men även vad som gäller för olika frivilliga märkningar.
Då kursen är webbaserad bestämmer du själv när och i vilken takt du vill studera och du har tillgång till studiematerialet i 3 månader.
Kommande kursstarter
Varför välja Rentokil?
Välj studietakt
Utbildningar digitalt eller på plats
Kursledare med branschexpertis
Målgrupp
Utbildningen vänder sig främst till dig som arbetar med märkning av livsmedel och vill ha en orientering i hur livsmedel ska märkas.
Kursinnehåll
- Läsbarhet och att inte vilseleda
- Närings- och hälsopåståenden
- Beteckningar
- Ingrediensförteckningar
- Allergenmärkning
- Ursprungsmärkning
- Övriga märkningsuppgifter
- Vad gäller icke färdigförpackade livsmedel
- Nyckelhålsmärkning
- Kursen avslutas med ett digitalt prov.
Examen, diplom m.m.
Efter genomförd kurs utfärdas ett diplom.
Intresseanmälan
Nomor AB, en del av Rentokil.
Rentokil är ett rikstäckande tjänsteföretag som varit aktivt sedan 1968 och dagligen hjälper kunder inom livsmedelsbranschen att bibehålla säkra miljöer för livsmedelshantering. Våra utbildare har lång praktisk såväl som teoretisk erfarenhet från arbete med matsäkerhet och certifieringar. Med stor entusiasm...