Kursbeskrivning
Att bereda, hantera eller sälja livsmedel som är säkra att äta
runden i livsmedelslagstiftningen är att den som vill tillhandahålla livsmedel på marknaden också ansvarar för att dessa livsmedel är säkra och rätt märkta. Livsmedelsföretag ska antingen registreras eller godkännas av kontrollmyndighet. God hygienpraxis är grunden för all livsmedelshantering.
Ett av de viktigaste krav i lagstiftningen är att en verksamhet måste kunna påvisa för en kontrollmyndighet hur den gör för att klara en god livsmedelshygien och ha fungerande rutiner för livsmedelshantering. Denna kurs har tagits fram i samarbete med myndighet som utför livsmedelskontroll av företag.
Utbildningsmål:
Enligt lagstiftningens krav ska företagets egen kontroll tillgodose en god livsmedelssäkerhet. Kraven baseras på är en god hygienpraxis och en god tillverkningssed. Kursen ger dig insikter i kraven på en verksamhet med livsmedelshantering.
Kommande kursstarter
Varför välja Gothia Logistics?
Utbildningsdiplom
Personlig handledning
Arbetar internationellt
Målgrupp
Grundkurs, du behöver inga förkunskaper.
Kursinnehåll
Livsmedel
Livsmedel är allt som kan ätas eller drickas av människor och som inte omfattas av läkemedelslagstiftningen.
Livsmedelslagstiftning
Den som tillhandahåller livsmedel på marknaden ansvarar för att dessa livsmedel är säkra och rätt märkta.
Livsmedelsverksamhet
Livsmedelsföretag ska enligt EU:s ramverk för livsmedelshygien antingen registreras eller godkännas av kontrollmyndighet
Krav på verksamhet med livsmedelshantering
Att främja en hög skyddsnivå avseende livsmedelssäkerhet för människors liv och hälsa
Livsmedelshygien
Att förhindra negativa effekter på människan vid hantering och förvaring av livsmedel.
Personlig hygien
Att sköta sin hygien och hälsa är ett grundläggande krav för personer som arbetar med livsmedel.
Renhållning inom livsmedelshantering
En välskött renhållning och god ordning skapar grunden för hygien i arbetet
Märkning av livsmedel
Märkningen av ett livsmedel får inte vilseleda köparen.
Egenkontroll för säker hantering av livsmedel
Egenkontroll är ett sätt att arbeta förebyggande med livsmedelssäkerhet.
Livsmedelskontroll av myndighet
Myndighet kontrollerar att livsmedelsföretag uppfyller lagstiftningens krav i sin verksamhet.
Upplägg
Krav på verksamhet med livsmedelshantering är en modulkurs som läses på distans över internet via vår e-learningsplatform Instant education.
Studier
Detta är en Modulkurs som innehåller instuderingsfrågor och ett slutprov med flervalsalternativ rättad av utbildningssystemet. Alla frågor måste vara rätt besvarade för att få Godkänt resultat. Den studerande har tre försök för att lyckas. Efter Godkänt resultat kan ett personligt kursintyg direkt skrivas ut för kursen.
Investering
Pris:750 kronor / studerande.
Pris exkl. moms.
För större utbildningsprojekt; begär offert.
E-handelspris:
600 kronor / studerande
Priset är exkl. moms
Intresseanmälan
Recensioner
Snittbetyg: 5
Vi levererar kunskap och stöd till processer och verksamheter
Gothia Logistics arbetar med organisationsutveckling både på internet och genom möten. Vi är ett av Sveriges ledande utbildnings- och kunskapsföretag med inriktning mot industrins behov och har utbildat företag och privatpersoner över hela världen sedan 1992. Våra webbkurser har två...