Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning!

Sök utbildning 👉

Program Agilt ledarskap

ProAgile, i Göteborg
Pris
39 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
23 januari, 2025 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Pris
39 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
23 januari, 2025 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 39 000 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Ledarskapsprogram

Förändringstakten i vårt samhälle har aldrig varit så hög som den är idag och den ökar snabbare och snabbare. Detta ställer krav på oss som ledare och på organisationer att kunna arbeta målinriktat trots stor osäkerhet och hög komplexitet. Receptet för att lyckas med detta är att bli en lärande organisation. Under det här programmet kommer du att få utveckla dig själv och ditt ledarskap och få färdigheter för att skapa lärande organisationer fulla med engagemang och innovation.

Upplägg

För att du ska få färdigheter du direkt kan tillämpa i din verklighet är programmet utformat så att det spänner över flera veckor och innehåller mycket praktisk övning. Programmet består av fem träffar under en termin varav första och sista är heldagar på plats och övriga är halvdagar online. Däremellan övar vi på olika verktyg du fått under utbildningstillfällena och träffas i triader för att utbyta erfarenheter med varandra. Du tar fram en personlig utvecklingsplan som du arbetar med under hela ledarskapsprogrammet.

Mycket lärande sker genom nätverkande och erfarenhetsutbyte. Vi matchar därför deltagare från olika branscher och sektorer i programmet. Efter programmet kommer du också att ingå i vårt ledarskapsnätverk som kommer att ha träffar och särskilda happenings.

Vi har också möjlighet att utforma interna ledarskapsprogram för er organisation helt efter era behov. Hör bara av er så hittar vi bästa lösningen för er.

Lärandemål

Programmet är indelat i sex moduler. Under programmet kommer du att kartlägga dina styrkor och svagheter som ledare och aktivt bygga vidare på de delar du vill utveckla.

  • Modul 1. Ledarskap i lärande organisationer
    I den här modulen dyker vi ner i vad lärande organisationer behöver för att fungera och hur du som ledare skapar en sådan organisation. Detta är ett fundament för resten av kursen.
  • Modul 2. Teamutveckling
    Det viktigaste för att skapa högpresterande team och för att skapa möjlighet till innovation är psykologisk trygghet. I den här modulen lär du dig hur man skapar det. Du lär dig vilken beslutsmodell du ska välja i olika situationer för att kunna fatta effektfulla beslut och en metod för att lösa svåra problem.
  • Modul 3. Coachning och mentorskap
    För att individer och team ska kunna utvecklas och nå nya höjder behöver ledare kunna stötta dem på ett bra sätt. I den här modulen får du lära dig hur du coachar och vägleder dina medarbetare. Snarare än att du berättar för dem vad de ska göra.
  • Modul 4. Feedback
    En positiv feedbackkultur skapa möjligheter för kontinuerlig förbättring. I en miljö där det fungerar bra ser individer det som en möjlighet att växa och det bidrar till effektivare teamarbete. Du får lära dig vad som är viktigt för att skapa en positiv feedbackkultur, vad som händer i oss när vi får feedback samt hur vi kan bli bättre på att ta emot den.
  • Modul 5. Konflikthantering
    Något som många tycker känns jobbigt är att hantera konflikter. För att en grupp ska kunna fungera bra tillsammans behöver man kunna hantera meningsskiljaktigheter och inte sopa dem under mattan. Du kommer att få lära dig några enkla verktyg som gör det mycket lättare.
  • Modul 6. Förändringsledning – Att hantera motstånd
    I den sista modulen lär du dig förändringsledning och du får verktyg för att hantera motstånd hos medarbetare för att få med dem på förändringen.

Certifiering

Deltagare med full närvaro under kursen erhåller certifikatet Agile Leader. Certifikatet visar att du uppnår kursens lärandemål och har färdigheter för att utveckla dig själv och skapa lärande organisationer.

Tillval

Som komplement till ledarskapsprogrammet kan du beställa 360-feedback analys eller individuell coachning.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

23 januari, 2025

  • Öppen utbildning
  • Göteborg
  • Svenska

Varför välja ProAgile?

Eftertraktad utbildning

Modern utbildningsform

Kursledare med verklig erfarenhet

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Program Agilt ledarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
ProAgile
Mölndalsvägen 26
41263 Göteborg

Vi hjälper organisationer att bli mer agila!

Vi har snart 20 års praktisk erfarenhet av agila metoder. Över femtio företag har fått hjälp av oss och vi har utbildat flera tusen personer på alla nivåer och i alla roller! Vi hjälper er med en konkret strategi för...

Läs mer om ProAgile och visa alla utbildningar.

Highlights