Kursbeskrivning
Trafiklärare (YH)
YH-utbildningen Trafiklärare ger dig kvalificerade kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta som Trafiklärare på ett serviceinriktat, säkert samt kvalitets- och miljömedvetet sätt. Du lär dig även att möta olika människor och situationer samt organisera och planera lektioner.
YH-utbildningen Trafiklärare är på yrkeshögskolenivå och genomförs i nära samarbete med branschens företag samt med branschorganisationen STR. Denna samverkan säkerställer att du som studerande får en aktuell, högkvalitativ och arbetslivsanpassad utbildning.
Praktik på samarbetsföretag ingår i YH-utbildningen Trafiklärare och ger dig erfarenhet och kontakter som är värdefulla när du sedan söker jobb.
YH-utbildningen Trafiklärare startar årligen i januari och pågår under 60 veckor (300 YH-poäng). Av dessa består 15 veckor av praktik (LIA). Du kan i regel välja att göra praktiken vid en trafikskola på din hemort. LIA är heltid om 40 timmar/vecka på en trafikskola.
Utbildningen motsvarar heltidsstudier om 20 timmar/vecka som i regel bedrivs i klassrummet måndag - torsdag 08:30-15:30.
Utbildningen genomförs i utbildningslokaler i Brunna Kungsängen, 60 minuters pendelavstånd norrut från Stockholms central, samt med goda förbindelser till t.ex. Uppsala och Västerås. Idag råder brist på trafiklärare och dina möjligheter till arbete efter utbildningen är därför mycket goda.
Ansökan
- Fullföljd gymnasieutbildning på nationellt eller specialutformat program eller motsvarande kunskaper som bedöms individuellt utifrån inkomna betyg, kursintyg och arbetsintyg.
- Godkända betyg i SvA/SasA, SvB/SasB, En A
- Körkort i minst 18 månader med minst B-behörighet, utan villkor automat. För att bedöma att du har kör- och trafikvana ska du göra körtest
För dig som inte uppfyller de formella kraven på behörighet finns ändå en möjlighet att bli antagen till en utbildning. Utbildningsanordnaren kan nämligen i vissa fall göra undantag om man bedömer att den sökande kommer att kunna klara utbildningen och arbeta inom det yrke utbildningen leder till. Uppfyller du inte behörighetskravet men ändå anser dig som behörig ska du skicka med all dokumentation som du anser talar för att du ändå skall anses som behörig. Dokumentationen kan bestå av ex. kursintyg eller arbetsgivarintyg mm. Bifoga även ett dokument där du motiverar hur du ser att den medskickade dokumentationen styrker att du bör ses som behörig.
Se Vuxenutbildningens hemsida för mer information.
Kursinnehåll
- Arbetsmiljö
- Fordonssäkerhet och miljö
- Författningskunskap Trafik
- Trafikpsykologi
- Trafiksäkerhetsarbete
- Examensarbete
- Verksamhetsförlagt lärande 1 (LIA)
- Verksamhetsförlagt lärande 2 (LIA)
- Yrkespedagogik Trafiklärare 1
- Yrkespedagogik Trafiklärare 2
Examen, diplom m.m.
Yrkeshögskoleexamen
Intresseanmälan
Recensioner
Snittbetyg: 4,7
Kan verkligen rekommendera denna utbildning! Lärarna har en grym kunskap och brinner verkligen för att ge DIG den bästa möjliga utbildningen som Trafiklärare! Skolan har ett nyt...
Kursen med Peter Kinnbo i spetsen har varit en väldigt lärorik utbildning. Inte bara som trafiklärare, utan även lärorikt i allmänhet särskilt vad gäller de pedagogiska kurserna...
Vuxenutbildningen Upplands-Bro
Vill du gå en högkvalitativ yrkesutbildning som efterfrågas av branschen? På Vuxenutbildningen i Upplands-Bro kan du gå några av marknadens bästa utbildningar inom trafik och transport samt inom omvårdnad. Detta gör du i fina studielokaler med modern utrustning. Pedagogiskt skickliga lärare med...
Läs mer om Vuxenutbildningen Upplands-Bro och visa alla utbildningar.
upplands-bro trafiklärare utbildning är det bästa skolan mycket kunniga lärare och de bästa.jag vill tacka kinnbo o siren för bra arbete men kan ej glömma handledarna de också g...