Sök utbildning

Vidareutbildning för familjerådgivare

Som familjerådgivare behöver du vara en god lyssnare och kunna hjälpa dina klienter att bearbeta de svårigheter som de upplever. Eftersom du som familjerådgivare får ta del av många svåra livssituationer kan det vara bra för dig att ha kunskap inom konflikt- och krishantering.

Vidareutbildning för familjerådgivare

Som familjerådgivare arbetar du med att bearbeta konflikter och samlevnadsproblem, huvudsakligen i familje- och parrelationer, genom samtal. Som familjerådgivare har du absolut sekretess och den enda gången du har rätt att bryta tystnadsplikten är om du får reda på att ett barn utsätts för psykisk eller fysisk misshandel eller sexuella övergrepp.

Förslag på vidareutbildning för dig som familjerådgivare

Som familjerådgivare behöver du vara en god lyssnare och kunna hjälpa dina klienter att bearbeta de svårigheter som de upplever. Eftersom du som familjerådgivare får ta del av många svåra livssituationer kan det vara bra för dig att ha kunskap inom konflikt- och krishantering. Du behöver även vara duktig på att kommunicera och ha goda språkkunskaper. Utöver svenska och engelska är det ofta bra att kunna förstå fler språk.

Om du som familjerådgivare känner att du skulle vilja bli bättre på att samtala med dina klienter kan du välja att läsa en utbildning inom exempelvis psykoterapi, KBT eller motiverande samtal. Familjerådgivarens arbete består huvudsakligen av att hjälpa klienterna att hitta lösningar på de egna problemen istället för att föreslå lösningar. Det kan därför vara bra om du som familjerådgivare är en duktig coach.

Familjerådgivarens arbete kan stundtals vara stressigt och psykiskt krävande. Om du som familjerådgivare vill bli bättre på att hantera stress kan en utbildning inom personlig effektivitet eller stresshantering vara något för dig.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Om du som familjerådgivare funderar på att vidareutbilda dig är ett första steg att ta upp frågan med din chef och att ta reda på om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling. Har din arbetsplats en policy för kompetensutveckling kan det innebära att din arbetsgivare står för utbildningens kostnad eller att du får vara ledig för att utbilda dig.

För att ta reda på vilken utbildning som passar dig kan du börja med att försöka kartlägga dina egna kunskapsluckor och fundera över om det finns något i ditt jobb du skulle kunna bli ännu bättre på. Om du är osäker på vilken utbildning du ska välja kan du fråga dina kollegor, kanske har de läst en utbildning som de tror skulle passa även dig.

Relaterade yrken

[Facebook:recommend]


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser