HTML-kurser

Designa webbplatser med manuell kod. HTML är ett av många språk som används för att skapa hemsidor. En utbildning i HTML är perfekt för dig som ska arbeta med hemsidor och behöver få en bra förståelse över hur en webbsida är uppbyggd.
Filtrera efter
Utbildningsform
Kategori
Plats
Visa alla filter
Visar 1-25 av 52 träffar
1
2
3
Annonser

Populära ämnen

Populära platser

Reportage inom

Är fastighetsbranschen något för dig? Huvudläraren Robert af Wetterstedt delar med sig av högaktuella kunskaper ur arbetslivet på deltidsutbildningen Diplomerad Fastighetsförvaltare. Boka din plats redan idag!

Marie-Louice Wallin har jobbat som coach i många år och är ett proffs i branschen. Hör henne berätta om deltidsutbildningen Diplomerad Coach och vad coachning handlar om. Vill du också bli en bättre lyssnare och lära dig hur man coachar andra? Boka din plats redan idag!

Mer om HTML-kurser

HTML är en förkortning för Hypertext Markup Language. HTML är ett märkspråk och webbstandard för hur man  strukturerar text, hypertext, media och inbyggda objekt på till exempel webbplatser och i epostmeddelanden. Hypertext är ett informationssystem där läsaren inte längre behövde läsa texter från början och till slut utan fritt kan följa det spår som intresserade en. I samband med utvecklingen av html skapades också begrepp som "hem" som syftar till den plats dit man återvänder när man har läst färdigt, exempelvis en startsida.

En HTML-kurs ger dig en bra grund 

Den första tillämpningen som på allvar försökte införa hypertext var ett program som hette guide men som aldrig riktigt slog igenom. Apple försökte också med ett program som hetter HyperCard men många ansåg att det inte var riktig hypertext. Det var genom det av Tim Berners-Lee föreslagna World Wide Web, med HTML som märkspråk, och spridningen av Internet på 1990-talet som hypertext slog igenom hos allmänheten. Utvecklingen av märkspråket kom att drivas dels av standardiseringsorganisationen World Wide Web Consortium, dels av webbläsartillverkarna (jämför "browserkrigen" på 1990-talet), som genom att leda utvecklingen försökte utöka sina marknadsandelar.

HTML-kurs för alla

HTML är ett format där dokumentets struktur och logik bestäms av författaren, medan webbläsaren och läsaren själv styr hur texten kommer att presenteras. Redan tidigt ville ändå webbdesignare styra hur dokumentet skulle presenteras. Numera försöker man skilja mellan märkspråket HTML och presentationsrekommendationer i form av så kallade stilmallar, CSS. Tillägg programmerade i skriptspråk, till exempel  JavaScript används ofta för att webbsidorna ska kunna reagera på vad användaren gör, utan att en ny sida behöver laddas ner.

Filer med filnamnstillägget .htm eller .html brukar vara HTML-dokument. Filerna innehåller förutom text så kallade taggar som talar om för webbläsaren hur informationen ska presenteras för användaren. Alla element startas med hjälp av ett  (). Många element måste dessutom stängas med hjälp av en sluttagg. Denna sluttagg innehåller endast taggnamnet och är uppbyggt av. De element som ej behöver stängas på detta vis kallas "tomma element".

Olika webbläsare tolkar HTML-kod på olika sätt och det har varit ett problem för olika webbutvecklare. Gemensamma standarder har vuxit fram med World Wide Web Consortium(W3C). Genom att följa dessa standarder ökar chansen att webbsidan ser likadan ut i moderna webbläsare.