Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning!

Sök utbildning 👉

Marknadsföring och annonsering på sociala medier (Paid Social) (Nykundserbjudande! 30% rabatt)

Företagsinstitutet, Distans (+1 orter)
Längd
1 dag
Pris
5 400 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
20 november, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning, Onlineutbildning
Längd
1 dag
Pris
5 400 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
20 november, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning, Onlineutbildning
Från 5 400 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Marknadsföring och annonsering på sociala medier (Paid Social)

Denna kurs är speciellt utformad för yrkesverksamma inom kommunikation, marknadsföring och affärsutveckling som vill fördjupa sina kunskaper inom digital marknadsföring, särskilt inom annonsering på sociala medieplattformar. Kursen kommer att ge deltagarna en djupgående förståelse för praktisk annonsering på olika sociala kanaler och hur man mäter och analyserar resultatet av dessa insatser. 


Nykundserbjudande!

Dags att ta nästa steg i din yrkesroll? På Företagsinstitutet arrangerar och genomför vi högkvalitativa kurser och konferenser för dig som är yrkesverksam inom näringslivet och som strävar efter att utvecklas i din professionella yrkesroll med ökad kompetens. 

Som ny kund har du nu möjlighet att få en exklusiv rabatt på 30% på din första kurs hos oss när du använder koden: NK2024

Boka här

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

20 november, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Enligt överenskommelse

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Varför välja Företagsinstitutet?

Framstående kursledare

Högkvalitativa utbildningar

Nöjd kund garanti

Målgrupp

Denna kurs riktar sig främst till yrkesverksamma inom kommunikation, marknadsföring och affärsutveckling som vill utveckla sina färdigheter inom digital marknadsföring och särskilt inom annonsering på sociala medier. 

Kursinnehåll

Under denna kurs kommer du att:

  • Få en grundlig förståelse för vad Paid Social är och varför det är en så viktig del av digital marknadsföring.
  • Få en översikt över hur man effektivt annonserar på olika sociala medieplattformar. Vi kommer att börja med en grundläggande introduktion till olika sociala kanaler och undersöka deras annonsmöjligheter, begränsningar och funktioner och sedan gå vidare till att undersöka strategiskt upplägg av annonskampanjer.
  • Få en tydlig förståelse för de olika målgrupperna som finns på respektive plattform och hur du kan anpassa din marknadsföring för att nå ut till dem på bästa sätt.
  • Genom praktiska övningar och inspiration från lyckade case lära dig att skapa effektiva annonser som når rätt målgrupp och genererar önskade resultat.
  • Få insikter om hur du analyserar och utvärderar resultatet av dina annonskampanjer på sociala medieplattformar. Genom att förstå viktiga mätpunkter och verktyg för analys kommer du att kunna optimera dina framtida annonsstrategier för att uppnå önskade resultat.

Under denna kurs kommer vi även att:

  •  Utforska olika aspekter av annonsering på sociala medier, inklusive annonsformat, målgruppsinriktning, budstrategier och annonsplacering. 

Arbetssätt

Under utbildningen kommer vi att blanda teori med praktik. Vi kommer att använda respektive kanals annonsverktyg och öva praktiskt.

Förkunskaper

Inga förkunskaper inom digital marknadsföring krävs, men en grundläggande förståelse för sociala medieplattformar är fördelaktig. Deltagarna förväntas ha grundläggande datorvana och tillgång till en dator.

Kursens mål

Efter avslutad kurs kommer du att:

  • Ha en fördjupad förståelse för hur man planerar, implementerar och utvärderar annonskampanjer på olika sociala medieplattformar. 
  • Ha mer kunskap om att skapa effektiva annonser som når specifika målgrupper och genererar önskade resultat 
  • Ha mer kunskap om hur du analyserar resultatet av dina annonskampanjer för att kunna avgöra vilka justeringar som behöver göras för att uppnå önskade resultat.

Kursledare

Emma Rosén

Emma är en erfaren specialist på marknadsföring i sociala medier, med särskilt fokus på Paid Social (annonsering i sociala medier) där hon har en gedigen kunskap om de senaste trenderna och teknikerna. Denna kompetens har Emma utvecklat genom att arbeta med hela processen, från att ta fram strategier till att lägga upp kampanjer i verktyget och analysera för optimering. 

Emma är mån om att inkludera alla i sina utbildningar och fokuserar på att pedagogiskt förklara komplexa koncept inom Paid Social. I sina utbildningar använder hon en kombination av teoretiska och praktiska övningar. Hon vill att hennes studenter ska förstå de grundläggande principerna för betald annonsering, men hon vill också att de ska kunna tillämpa sina kunskaper i verkligheten. Emma är en uppskattad lärare som är känd för sin entusiasm och sitt engagemang. Hon är alltid redo att hjälpa sina studenter att lyckas.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Marknadsföring och annonsering på sociala medier (Paid Social) (Nykundserbjudande! 30% rabatt), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Highlights