Sök utbildning

Grundläggande utbildning i livsmedelshygien

Food Safety, i Stockholm (+1 orter)
Längd
6 timmar
Pris
1 600 - 3 990 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 januari, 2025 (+2 kursstarter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2025-01-24
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Språk
Svenska
Längd
6 timmar
Pris
1 600 - 3 990 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 januari, 2025 (+2 kursstarter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2025-01-24
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Språk
Svenska
Från 1 600 SEK exkl. moms / person

Om utbildningen

Grundläggande utbildning i Livsmedelshygien med Food Safety AB

Vi är specialister på matsäkerhet. Vi ser till att våra kunder är uppdaterade och driver sina verksamheter i enlighet med kraven i livsmedelslagen. 

Syftet är skapa kännedom och kunskap om eventuella hälsorisker som kan förekomma i samband med hantering av livsmedel.

Tid och plats

Den fysiska utbildningen omfattar en heldag och hålls i centrala Stockholm, se inbjudan. Utbildningsmaterial ingår i överenskommet pris. Kontakta oss för mer information! Food Safety AB erbjuder också en webbaserad utbildning. 

Hela Sverige som arbetsplats

Vi arbetar över hela Sverige så hör av er om ni är intresserad av att vi kommer ut till er och håller en utbildning på plats! 

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

28 januari, 2025

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska
  • Sista ansökan: 2025-01-24

Du går utbildning när det passar dig via www.foodsafety.se

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Sista ansökan: Du går utbildning när det passar dig via www.foodsafety.se

Kursinnehåll

Utbildningarnas innehåll grundas på de krav Livsmedelsverket ställer på alla som handskas med livsmedel. Vi har berikat utbildningen med många praktiska exempel från verkligheten vilket är viktigt för att du som deltagare ska känna igen dig och ha nytta av utbildningen i ditt eget arbete.

Exempel på ämnen som utbildningen innehåller.

  • Statistik och konsekvenser för matförgiftningar.
  • Lagstiftning (EG 852/2004), produktansvarslagen och egenkontroll.
  • Nya bestämmelser, krav och lagar.
  • Varför god livsmedelshygien?
  • Mikrobiologiska, fysiska och kemiska faror.
  • Smittokällor.
  • Nya hot och risker.
  • HACCP och faroanalyser.
  • Grundläggande förutsättningar (t.ex. temperaturprocesser, råvaruhantering, lagrings- och separeringsrutiner, personlig hygien, rengöring och underhåll, skadedjur).
  • Dokumentationsrutiner.
  • Förebyggande åtgärder.
  • Korrigerande åtgärder.
  • Minska ditt matsvinn med hjälp av god livsmedelshygien.
  • Praktiska exempel, diskussion och grupparbete.

Utbildningen avslutas med ett skriftligt prov och godkända deltagare erhåller ett personligt diplom från utbildningsledaren.

Upplägg

Den fysiska utbildningen omfattar en heldag.

Det är en lärarledd utbildning där fakta blandas med många bilder och konkreta exempel. Utbildningsdagen avslutas med en enklare skrivning och utvärdering.

Webb-baserad utbildning kan genomföras under 30 dagar från den dagen du får första gången du loggar in till utbildningen. 

Du kan genomföra utbildningen i den takt du behöver och kan och läsningen kan ske både hemma och på jobbet. Det enda du behöver är tillgång till dator eller Ipad/mobiltelefon. 

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till alla som hanterar livsmedel, t.ex: restaurang/ storkök, bageri/ konditori, kommun, kött- och fiskbranschen, livsmedelsbutiker, grossister, tillverkare.

Sagt om företaget: 

”Food Safety är en trygghet för företaget!” JR Fenix Food Trade, Jan Anntilla, VD

”Vi får kompetens och hjälp när än vi ringer. Vi känner oss trygga med Food Safety eftersom våra högkvalitativa produkter kräver mycket noggrann hantering. En trygg produkt är alltid bra för konsumenten och för oss är konsumenten det viktigaste.” Nibble Gårdsgris, Sven Erik Johansson.

Tid & plats

Kontakta företaget för en offert för plats anpassad utbildning. 

Investering

Pris per deltagare för fysisk utbildning på plats:

3 990.- (exkl. moms) Kostnad för mat och fika under utbildningsdagen tillkommer med 390.- (frukost, lunch, frukt, eftermiddagsfika, godis) 

Pris per deltagare för webb - utbildning:

1600 .- (exkl. moms) 

Kursledare

Lydia Banderby                      

  • Kvalitetsrevisor för livsmedelsindustri/ Livsmedelskonsult. ISO 22000, FSSC 22000 & IP Livsmedel
  • Veterinär med brett geografisk arbetsområde inom hela EU
  • Utbildar i: livsmedelshygien, ISO 22 000, BRC, allergener och specialkost samt HACCP.

  • Lydia Banderby Veterinär på Food Safety AB

Examen, diplom m.m.

Deltagarna erhåller individuella diplom efter godkänd provskrivning. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundläggande utbildning i livsmedelshygien, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 13 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
Anna Svensson
5/5
16 jan 2024
Ögonöppnare

Trodde att det skulle vara en tråkig utbildning men det var spännande med mycket fakta som jag inte kände till tidigare. Rekommenderas!

Vesna Radojic
5/5
05 dec 2023
Mycket bra utbildning

Trodde att det skulle vara långtråkigt och torrt men blev glad överraskad när föreläsaren på ett bra sätt gjorde tremat roligt och spännande. Rekommenderas.

Kursdeltagare
5/5
28 jan 2022

Bra föreläsare, kunnig och erfaren.

Food Safety
Medevigatan 2
11361 Stockholm

Dagligen njuter ca två miljoner svenskar och européer av mat och dryck där vi tillsammans med våra kunder säkrat dess kvalitet. Genom åren har vi utbildad närmare 16 000 medarbetare i egenkontroll och god livsmedelshygien. Food Safety AB har funnits...

Läs mer om Food Safety och visa alla utbildningar.

Highlights