Kursbeskrivning
Detta är en webbaserad grundutbildning i livsmedelshygien som vänder sig till alla som hanterar någon form av livsmedel. Utbildningen följer livsmedelsverkets rekommendationer och är utformad utifrån realistiska miljöer.
Bristande kunskap om hygien och temperaturer orsakar de flesta matförgiftningar och det är du som livsmedelsföretagare som ansvarar för att den mat du säljer eller serverar är säker.
Målet med utbildningen är att du, förutom kunskapen, även ska få inspiration och
motivation att använda det du lärt dig under kursen i din verksamhet. Med hygienkörkortet får du de baskunskaper som krävs för att säkerställa säker mat.
Kursen är även lämplig som en repetitionsutbildning för er som redan har kunskap inom området.
Kommande kursstarter
Varför välja Rentokil?
Välj studietakt
Utbildningar digitalt eller på plats
Kursledare med branschexpertis
Målgrupp
All verksamhet i livsmedelsbranschen såsom restauranger, catering, café, storkök, köksverksamheter inom vård, skola och omsorg.
Kursinnehåll
• Personlighygien
• Sjukdom
• Mikroorganismer
• Allergener
• Rengöring
• Spårbarhet
• Märkning
• Separering/förvaring
Examen, diplom m.m.
Utbildningen avslutas med prov och deltagaren erhåller diplom.
Intresseanmälan
Nomor AB, en del av Rentokil.
Rentokil är ett rikstäckande tjänsteföretag som varit aktivt sedan 1968 och dagligen hjälper kunder inom livsmedelsbranschen att bibehålla säkra miljöer för livsmedelshantering. Våra utbildare har lång praktisk såväl som teoretisk erfarenhet från arbete med matsäkerhet och certifieringar. Med stor entusiasm...