Kursbeskrivning
Uppdatering av livsmedelshygien - motivation och matens fotavtryck
En Uppdaterings & motivationsutbildning för dig som vill lära dig tänka mer hållbart kring mat. Minska matsvinnet och maxa fördelarna!
Vi på Food Safety är specialister på matsäkerhet. Vi ser till att våra kunder är uppdaterade och driver sina verksamheter i enlighet med kraven i livsmedelslagen.
Tanken är att deltagarna skall få en ökad kunskap i relationen mellan maten vi äter och hur framställningen av den påverkar naturen. Genom ökad kunskap kan vi bidra till ett mer hållbart förhållningssätt när det kommer till dagliga konsumtionsbeslut.
Innehåll
- Statistik: Dagens produktion av mat i världen.
- Smittämnen & biologiska faror (gödsel, vatten, kemikalier).
- Odling & uppfödning- hur påverkas vårt klimat?
- Transport av mat: lokalt eller från hela världen?
- Rutiner för egenkontroll- minska matsvinn med hjälp av god livsmedelshygien.
- Mäta matsvinn i ett kök.
- Arbeta aktivt för minskat matsvinn.
Pedagogik och tidsåtgång
Utbildningen omfattar tre timmar. Fakta och teori varvas med konkreta exempel och diskussioner. Utbildningen är berikad med många bilder för att på bästa vis nå fram och engagera deltagarna.
Ett hedervärt utbildningsintyg
Efter avslutad utbildning erhåller deltagarna ett gemensamt intyg.
Hör av er till oss så kan vi berätta mer och hitta datum och tider för när vi kan komma till er och hålla utbildning för ert företag/ organisation.
Välkomna till Food Safety!
Kommande kursstarter
Målgrupp
”Food Safety är professionella och kunniga” Fabrique Stenugnsbageri, David Zetterström
”Food Safety är en trygghet för företaget!” JR Kött & Seafood by JR, Jan Anntilla, VD
”Vi får kompetens och hjälp när än vi ringer. Vi känner oss trygga med Food Safety eftersom våra högkvalitativa produkter kräver mycket noggrann hantering. En trygg produkt är alltid bra för konsumenten och för oss är konsumenten det viktigaste.” Nibble Gårdsgris, Sven Erik Johansson.
Kursinnehåll
Innehåll
- Statistik: Dagens produktion av mat i världen.
- Smittämnen & biologiska faror (gödsel, vatten, kemikalier).
- Odling & uppfödning- hur påverkas vårt klimat?
- Transport av mat: lokalt eller från hela världen?
- Rutiner för egenkontroll- minska matsvinn med hjälp av god livsmedelshygien.
- Mäta matsvinn i ett kök.
- Arbeta aktivt för minskat matsvinn
Upplägg
Utbildningen planeras i samråd med beställaren
Tid & plats
Pedagogik och tidsåtgång
Utbildningen omfattar tre timmar. Fakta och teori varvas med konkreta exempel och diskussioner. Utbildningen är berikad med många bilder för att på bästa vis nå fram och engagera deltagarna.
Kursledare
Lydia Banderby
- leg vet
- Kvalitetsrevisor för livsmedelsindustri/ Livsmedelskonsult och chefutbildare
- Besiktningsveterinär
- ISO 22000, FSSC22000, IS0 9001:2015, ISO 14001:2015
- IPLivsmedel
- EKO och BRC utbildning Alla branscher
- Läs gärna mer om Lydias erfarenheter på LinkedIn
Examen, diplom m.m.
Ett hedervärt utbildningsintyg
Efter avslutad utbildning erhåller deltagarna ett gemensamt intyg.
Intresseanmälan
Recensioner
Snittbetyg: 5
Det märks att föreläsaren kommer från vår bransch, hon förstår hur det fungerar i praktiken.
Bra upplägg, lätt att lyssna på.
Dagligen njuter ca två miljoner svenskar och européer av mat och dryck där vi tillsammans med våra kunder säkrat dess kvalitet. Genom åren har vi utbildad närmare 16 000 medarbetare i egenkontroll och god livsmedelshygien. Food Safety AB har funnits...
Kul, roliga exempel, bra med många bilder. Hon förklarade bra.