Kursbeskrivning
Utbildning i allergi- och specialkost. Denna utbildningen har som syfte att utveckla säkerhetstänkandet beträffande allergener hos deltagarna. Deltagarna får insikt om vad allergener är, vad som kan hända om ett allergen finns där det inte ska finnas och hur man kan arbeta för att förhindra detta. Deltagarna ska direkt, dagen efter kursen, kunna använda sina nya kunskaper i sitt arbete.
Kommande kursstarter
Varför välja Rentokil?
Välj studietakt
Utbildningar digitalt eller på plats
Kursledare med branschexpertis
Målgrupp
Utbildningen vänder sig framför allt till restaurang/storkök/bagerier/catering, vård, skola och omsorg samt livsmedelsindustrier.
Kursinnehåll
- Allergier, intoleranser, överkänslighet
- EU:s allergenlista
- Livsmedel som kan orsaka reaktioner
- Märkningsregler
- Rutiner och tips för hantering av specialkost
Upplägg
Utbildningen är web-baserad
Kursledare
Linda Johansson
Examen, diplom m.m.
Diplom erhålles efter avslutad utbildning
Intresseanmälan
Recensioner
Snittbetyg: 5
Kunnig personal
Bra och kunnig föreläsare
Nomor AB, en del av Rentokil.
Rentokil är ett rikstäckande tjänsteföretag som varit aktivt sedan 1968 och dagligen hjälper kunder inom livsmedelsbranschen att bibehålla säkra miljöer för livsmedelshantering. Våra utbildare har lång praktisk såväl som teoretisk erfarenhet från arbete med matsäkerhet och certifieringar. Med stor entusiasm...
Bra och tydlig genomgång vad som händer vid allergier, och skillnad på allergi/överkänslighet